Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 06

Mirė garsus Indijos aktorius Om Puri

Garsus Indijos aktorius Om Puri, užsienyje žinomas dėl vaidmens hitu tapusiame filme „Gandis“ (Gandhi), penktadienį patyrė infarktą ir mirė, būdamas 66 metų.
Omas Puri filme „Šimto žingsnių kelionė“
Omas Puri filme „Šimto žingsnių kelionė“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.
Temos: 2 Bolivudas Indija

Naujienų agentūra „Press Trust of India“ pranešė, kad O.Puri mirė nuo infarkto savo rezidencijoje Mumbajuje, kur įsikūręs Bolivudas.

O.Puri kino debiutas buvo vienas 8-ojo dešimtmečio vidurio filmas marathų kalba, o paskui jis tapo virtinės hitų hindi kalba žvaigžde, be to, suvaidino keliuose Pakistano filmuose, bet dėl šių darbų sulaukė prieštaringų vertinimų.

Jis taip pat vaidino virtinėje britų filmų, pavyzdžiui, Richardo Attenborough 1982 metų epe apie Indijos nepriklausomybės judėjimo lyderį Mahatmą Gandhi.

O.Puri nusifilmavo ir Holivudo filme „Čarlio Vilsono karas“ (Charlie Wilson's War), o 2014 metų „Šimto žingsnių kelionėje“ (The Hundred Foot Journey) vaidino su britų aktore Helen Mirren.

Už nuopelnus kino industrijai jis buvo apdovanotas ketvirtu pagal laipsnį Indijos civiliniu apdovanojimu – ordinu „Padma Shri“.

Iš Bolivudo plūdo užuojautos žinutės. „Liūdnas ir sukrėstas sužinojęs, kad įvairiapusis aktorius Om Puri ... šiandien anksti ryte mirė dėl infarkto. #Ilsėkis ramybėje“, – „Twitter“ parašė jo artimas draugas ir režisierius Ashoke Panditas.

„Matydamas jį gulintį savo lovoje, tokį ramų, negaliu patikėti, kad nebėra vieno didžiausių mūsų aktorių #OmPuri. Labai liūdnas ir sukrėstas“, – ten pat rašė aktorius Anupamas Kheras.

„Ministras pirmininkas reiškia užuojautą dėl aktoriaus Om Puri mirties ir prisimena jo ilgą karjerą teatre bei kine“, – sakoma Indijos lyderio Narendros Modi oficialioje „Twitter“ paskyroje.

O.Puri gimė 1950 metais Harjanos valstijoje, pandžabų šeimoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius