Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 22

Mirė legendinis australų aktorius Billas Hunteris

Legendinis australų aktorius Billas Hunteris, kuris vaidino vienuose garsiausių šalies filmų, mirė nuo vėžio būdamas 71 metų, sekmadienį pranešė jo vadybininkas.

Šis ekrano veteranas, kuris išgarsėjo vaidindamas tipinius stačiokiškus australų vyrukus auksine širdimi, mirė apsuptas šeimos ir draugų vienoje Melburno slaugos ligoninėje, vėlai šeštadienį.

„Billas buvo labai mylimas žmogus, džentelmenas, įkvepiantis kitus aktorius, ... ir šelmis, – sakė jo vadybininkas Markas Morrissey. – Jis buvo puikus aktorius, tikras pasakotojas ir nuostabus draugas. Mes jo labai ilgėsimės“.

B.Hunterio biografija atkartoja Australijos kino ir televizijos istoriją; jis vaidino daugiau kaip 100-e didžiojo ekrano ir televizijos filmų.

Per 50 savo karjeros metų jis dirbo su dauguma didžiausių Australijos garsenybių, tarp jų – Nicole Kidman, Melu Gibsonu, Hugo Weavingu, Hugh Jackmanu ir Toni Collette.

Šiame sąraše yra ir didieji šalies režisieriai, tokie kaip Stephanas Elliottas, Peteris Weiras, P.J.Hoganas ir Phillipas Noyce'as.

Turbūt garsiausias jo vaidmuo buvo mielas Australijos platybėse gyvenantis mechanikas Bobas P.J.Hogano filme „Priscila, dykumos karalienė“ (Priscilla, Queen of the Desert). Toje juostoje jis vaidino drauge su Terence'u Stampu, Guy Pearce 'u ir H.Weavingu.

Tarp naujesnių jo filmų yra „Žuviukas Nemo“ (Finding Nemo) ir Bazo Luhrmanno „Australija“ (Australia).

VIDEO: Newsfront - Bill Hunter and Chris Haywood

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius