Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 17

„Misija Sibiras“ – patriotiškumo pamoka

Patriotiškumo ir tautiškumo pamokos, santykių tarp skirtingų kartų bei valstybių ugdymas – apie visa tai pasakoja dokumentinis filmas „Misija Sibiras“, kurį ketvirtadienio vakarą kino centre „Forum Cinemas Vingis“ pristatė kūrėjai ir misijos dalyviai.
Marijonas Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius / LRT nuotr.

Trečiosios misijos į Sibirą dalyviai tęsė ankstesnių misijų darbus – tvarkė apleistas lietuvių tremtinių kapus, susipažino su buvusiomis lietuvių tremtinių gyvenimo sąlygomis.

„Kitąmet ir aš norėčiau prisijungti prie dalyvių, tačiau manęs nepriims dėl garbaus amžiaus“, - po filmo kalbėjo misijos globėjas, kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas. – Į grožio konkursą turbūt lengviau patekti nei čia. Juk iš daugiau nei pusantro tūkstančio norinčiųjų misijai į Sibirą buvo atrinkta tik daugiau nei dvidešimt žmonių“.

Į „Misiją Sibiras“ 20 dienų išvyko įvairaus amžiaus bei specialybių žmonės: studentai, dėstytojai, krepšinio treneris, žurnalistas, fotografė ir t.t.

Prie šiųmetinės misijos dalyvių prisijungė laidų vedėjas ir žurnalistas Marijonas Mikutavičius.

Dalyje misijos dalyvavo ir televizijos prodiuseris Martynas Starkus, kuris ir sukūrė dokumentinį filmą. „Turėjome apie 20 valandų filmuotos medžiagos, iš kurios susukome neilgą 45 minučių dokumentinį filmą. Tai nedidelė dalis to, ką pamatėme ir patyrėme Sibire“, – sakė M.Starkus.

„Misiją Sibiras“ televizijos žiūrovai pamatys jau šį sekmadienį, spalio 19 dieną, per Lietuvos televiziją (LTV).

Planuojama, kad dokumentinis filmas bus rodomas ir mokyklose.

1940-1941 metais ir 1944-1953 metais sovietinių okupantų vykdytų trėmimų metu į Sibirą ir kitas atšiaurias Sovietų Sąjungos vietas iš Lietuvos buvo ištremta mažiausiai 29923 šeimų, nemažai žmonių mirė nuo nežmoniškų gyvenimo sąlygų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius