Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 30

Moterų pasakojimai tęsiasi – festivalis „Šeršėliafam“ keliasi į kitus miestus

Balandžio 29 dieną baigėsi savaitę kino teatre „Pasaka“ karaliavęs tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“.
Žiūrovai
Žiūrovai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tačiau moterų kino pasakojimai nenutrūks – festivalis persikelia į Palangos klubą „Ramybė“, Nidos kultūros centrą „Agila“, Panevėžio kino centrą „Garsas“ ir Ukmergės kultūros centrą. Bene svarbiausia Vilniuje pasibaigusio festivalio žinia – konkursinės programos nugalėtoju tapo filmas „Dingęs be žinios“, teigiama pranešime spaudai.

Vyriška konkursinės programos komisija dėl geriausio šių metų filmo tarėsi itin ilgai – žadėję užtrukti vos 15 minučių, komisijos nariai diskutavo beveik pusantros valandos. Tarp trijų geriausių konkursinės programos filmų buvo minimos „Prekybos centro merginos“, „Gyvybės ženklas“ ir „Dingę be žinios“. Pastarasis filmas susilaukė daugiausia teigiamų komisijos vertinimų ir buvo apdovanotas piniginiu 350 eurų prizu.

Pirmoji režisierės Annos Fenchenko vaidybinė drama „Dingęs be žinios“ („Пропавший без вести“) pasakoja apie interneto svetainių dizainerį, netyčia tapusį policijos įtariamuoju. Erdviame bute Sankt Peterburge kartu su kate gyvenantis dizaineris autobusų stotyje jis susiduria su kaimynų sūnumi, kuris rengiasi išvažiuoti iš miesto. Paauglys paprašo dizainerio perduoti laišką jo motinai. Tačiau vos tik dizaineris tai padaro, policijos pareigūnai atvyksta jo apklausti: sūnaus laišką gavusi motina pranešė policijai apie jo dingimą. Akivaizdžiai jį įtardami, policininkai pareikalauja, kad šis neišvyktų iš miesto.

Deja, konkursinės programos nugalėtojo kitų miestų žiūrovai neišvys, šis filmas tęsia kelionę į kitus festivalius, tačiau „Dingusį be žinios“ savaitgalį dar bus galima išvysti ir kino teatre „Pasaka“. Nidos, Palangos ir Ukmergės žiūrovai išgirs daugiausia dėmesio Vilniuje susilaukiusių filmų pasakojimus – bus rodomi penki pagrindinės programos mėgstamiausi: dviejų ispanių režisierių filmai – Roser Aguilar drama „Geriausia, ką turiu“ ir Irene Cardona romantinė komedija „Sužadėtinis Jazminai“, Nyderlandų režisierės Digna Sinke fantastinė drama „Atlantis“, prancūzų režisierės Claire Simon komiška drama „Dievo kabinetai“ ir švedės Marijos Blom drama „Įtartina“. Panevėžio žiūrovai be šių penkių filmų išvys ir japonų dramą „Nanajo“.

Tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“ vyks šiomis dienomis:
Nidoje (kultūros centras „Agila“) – balandžio 30 – gegužės 1 d.
Palangoje (kulbas „Ramybė“) – gegužės 1 – 2 d.
Ukmergėje (Ukmergės kultūros centras) – gegužės 4 – 5 d.
Panevėžyje (kino centras „Garsas“) – gegužės 6 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius