Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 25

Naujo filmo apie Tadą Blindą premjera nukeliama pusmečiui

Lietuviško filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ premjera dėl finansinių sunkumų nukeliama pusmečiui, patvirtino filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas.
„Tadas Blinda. Pradžia“ filmavimo akimirka
„Tadas Blinda. Pradžia“ filmavimo akimirka / „Tauras kino namai“ nuotr.
Temos: 1 Premjera

Pasak prodiuserio, filmo premjera anksčiau planuota kitų metų vasario 16-ąją, tačiau šiuo metu jį ketinama pradėti rodyti rugsėjo 30-ąją.

„Filmo darbai yra apstoję, nes buvo gautas mažesnis finansavimas nei tikėtasi, dabar laukiama naujienų iš Kultūros ministerijos vasario mėnesį. Tikimasi, kad tada darbai pajudės ir filmas bus išleistas metų pabaigoje“, – BNS sakė Ž.Naujokas.

Pasak prodiuserio, vasario pabaigoje turėtų paaiškėti konkurso dėl lėšų skyrimo filmams rezultatai. „Kad filmas išeitų kino teatruose, reikia apie 1 mln. litų. Iš Kultūros ministerijos mes tikimės gauti apie 500 tūkst. litų“, – tvirtino Ž.Naujokas.

Filmui kurti jau dabar išleista apie 2,4 mln. litų, Kultūros ministerija tam skyrė 1,775 mln. litų.

Anot prodiuserio, dar reikia sukurti filmo muziką, suvesti filmo garsą bei atlikti vaizdo korekcijas. Kiekvienam darbui atlikti, Ž.Naujoko teigimu, reikia 3 mėnesių.

„Kitų sunkumų nebuvo, nes nufilmavome viską sklandžiai. Tiek mes, tiek grupė savo darbu patenkinta. (...) Yra padarytas filmo montažas, rezultatą turime, dabar jį reikia gražiai apipavidalinti“, – kalbėjo prodiuseris.  Kitų sunkumų nebuvo, nes nufilmavome viską sklandžiai. Tiek mes, tiek grupė savo darbu patenkinta.

Anot Ž.Naujoko, į rugsėjo pabaigą premjera yra nukeliama dar ir dėl to, kad nežinoma, ar pavyks ją rodyti kino juostos, ar tik skaitmeniniu formatu. Nors „Tadas Blinda.Pradžia“ gal ir galėtų būti rodomas kitų metų vasarą, tuo metu kino teatruose pasirodys daug trimačių Holivudo filmų, kurie rodomi būtent skaitmeniniu formatu, ir lietuviškai juostai gali kilti sunkumų dėl konkurencijos. Filmo idėja kilo 2007-ųjų pabaigoje. „Tadas Blinda. Pradžia“ buvo nufilmuotas per 2009–2010 metų žiemą ir 2010 metų vasarą.

„Jis atitinka užsienietiško nuotykinio kino standartus. (...) Lietuviams jis bus įdomus, nes tema pažįstama, vaidina visa būrys pažįstamų aktorių, be to, labai gražus patriotiškumo, tautiškumo jausmas. Mes tikime, kad šis filmas taps klasika“, – kalbėjo prodiuseris.

Tado Blindos vaidmenį filme atlieka Mantas Jankavičius. Kitus pagrindinius personažus filme vaidina Antanas Šurna, Dainius Kazlauskas, Tatjana Liutajeva, Agnė Ditkovskytė, Andrius Kaniava, Vidas Petkevičius, Jokūbas Bareikis, Mykolas Vildžiūnas ir kiti aktoriai. Filmo režisierius – Donatas Ulvydas. Scenarijų filmui, remdamasis R.Šavelio romanu, parašė scenaristas Jonas Banys.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius