Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 27

„Oskarų“ nominantus paskelbs Anne Hathaway

Šių metų pristatyti „Oskarų“ nominantų sąrašą garbė teko aktorei Anne Hathaway, pranešė „Associated Press“.
Anne Hathaway
Anne Hathaway / AFP/„Scanpix“ nuotr.

27-erių aktorė dėl garbingiausio kino industrijos apdovanojimo kovosiančias pavardes pristatys su Amerikos kino akademijos prezidentu Tomu Sheraku. Nominantai bus paskelbti specialios ceremonijos, kuri vyks Los Andžele vasario 2-ąją, metu. „Oskarų“ laimėtojai paaiškės kovo 7-ąją. 

2009-aisiais A.Hathaway buvo nominuota „Oskarui“ už pagrindinį vaidmenį filme „Reičel išteka“ (angl. „Rachel Getting Married“), tačiau geriausios aktorės vardą pelnė Kate Winslet už vaidmenį filme „Skaitovas“ (angl. „The Reader“).

„Oskarų“ savinininkai yra išrenkami per keletą etapų. Pirmiausia Amerikos kino akademijos nariams išsiunčiamos anketos, kuriose jie gali pažymėti bet kokį jiems patikusį kino kūrinį, pasirodžiusį per tam tikrą laikotarpį. Pirmasis balsavimo etapas baigėsi šių metų sausio 23-iąją, pranešė naujienų portalas Lenta.ru. Duomenų, gautų analizuojant anketas, pagrindu speciali auditorių kompanija pateiks nominantų sąrašą, kuris ir bus paskelbtas vasario 2-ąją.

Kai nominantai bus paskelbti, Kino akademijos nariams vėl bus išsiųsti balsavimo lapai su jau atrinktais kino darbais. Antrojo etapo rezultatus skaičiuoja taip pat speciali audito kompanija, dirbanti itin slaptai. Apdovanojimai organizuojami taip, kad vienos ar kitos nominacijos nugalėtojo vardas tampa aiškus tik per iškilmingą „Oskarų“ teikimo ceremoniją.

Prestižinių apdovanojimų organizatoriai ėmėsi specialių saugos priemonių, nes jau ne kartą buvo mėginta nutekinti informaciją, o kasmet prieš ceremoniją pasirodo melagingų pranešimų, kas neva gaus „Oskarus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius