Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 02

Pasaulio pabaiga ateis 2012-ųjų gruodį (video)

Visas pasaulis su nerimastingumu laukia, kas gi nutiks 2012-ųjų metų gruodžio 21-ąją dieną. Atrodo lyg ir eilinė diena, tačiau tik ne tiems, kurie vadovaujasi majų kalendoriumi. Nes būtent tą dieną pasibaigs majų didžiojo ciklo kalendorius, kartu pažymėdamas ir 5126 metų eros pabaigą. Trumpiau kalbant, būtent gruodžio 21-oji bus paskutinė pasaulio egzistavimo diena.
Filmas „2012“
Filmas „2012“ / Kadras iš filmo

Todėl nenuostabu, jog pastaruoju metu pasigirsta bei pasirodo nemažai pasvarstymų, kaip turėtų atrodyti pasaulio pabaiga.

Jau lapkričio 13-ąją visus kino teatrus pasieks ir režisieriaus Rolando Emmericho interpretacija šia tema. Filmų „Diena po rytojaus“ ir „Nepriklausomybės diena“ kūrėjas jau seniai svarstė galimybę perpasakoti biblijinį motyvą, kai dievybė, panorėjusi sunaikinti civilizaciją, sukėlė pasaulinį tvaną. Tačiau po ranka pakliuvusi Majų kalendoriaus versija režisieriui Rolandui Emmerichui sužadino dar vaizdingesnes fantazijas.

Filme pagrindinis veiksmas sukasi apie pasaulio griūtį ir žmonijos išnykimą nuo žemės paviršiaus. Pasaulį ima krėsti gamtiniai kataklizmai. Iš už Himalajų atslenka milžiniškas cunamis, šluojantis viską savo kelyje, ima šėlti siaubingos audros, o visi veikiantys ir jau neveikiantys pasaulio ugnikalniai prabunda, iš jų ima lyti neregėto dydžio akmenimis bei lietis lavos jūros. Pagrindinį vaidmenį atlikęs aktorius Johnas Cusackas pats netiki visos žmonijos išnykimo galimybe, tačiau neneigia, kad kažkas gali tikrai pasikeisti.

„Asmeniškai aš nemanau, kad 2012 metais pasaulis taip ims ir išnyks arba atsitiks begalės katastrofų, kaip tai parodo Emmerichas. Tačiau galvoju, kad tikrai turėtų įvykti ryškūs pokyčiai mūsų suvokimams. Visa tai, ką mes vertiname ir išaukštiname dabar, tuomet nebeturės reikšmės. Na, jei taip neįvyks, tuomet mūsų pasaulio tikrai laukia galas“, – juokavo aktorius Johnas Cusackas.

„Nors labai nuoširdžiai tikiuosi, kad to neprireiks“, – pridūrė aktorius.

Filmas „2012“ kinuose nuo lapkričio 13 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius