Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 25

Pirmą kartą prie Kauno pilies vyks nemokamos „Lauko kino“ naktys

Kauno kino centro „Romuva“ organizuojamas filmų seansų ciklas prie Kauno pilies truks net septynis ketvirtadienius: pasidėjęs liepos 28 dieną tęsis iki rugsėjo 8 dienos. Kiekvienas seansas čia – ne tik filmai, tačiau ir skirtingo kino festivalio, naujame sezone viešėsiančio Kaune, atspindys.

„„Lauko kino“ programa žiūrovus kviečia ne tik maloniai praleisti laiką stebint įvairius filmus, tačiau ir susipažinti su skirtingais kino festivaliais. Juk kiekvienas jų neša savitą mintį žiūrovui, pristato skirtingus filmus bei problemas.“ – teigia kino programos koordinatorė „Romuvoje“, Judita Ragauskaitė.

Programos įvairovė pabrėžia, kad nekomercinis kinas – labai įvairus, ne tik žanru, temomis, bet taip pat skirtingų kūrėjų bei šalių braižu. Jaukus Kauno pilies prieglobstis pasirinktas neatsitiktinai – pasak organizatorių, ieškota ne tik miesto centre esančios, tačiau ir kauniečiams artimos bei istorinės erdvės, mistiškumu prilygstančios filmams.

„Lauko kino“ atidarymas – jau šį ketvirtadienį, 21 val. 30 min.

Besimėgaujant vasara atidarymas kviečia pasinerti į prancūziškos meilės aistras filme „Prancūziška porelė“ (rež. Laurent Tirard, 2016 m.). Filme visą savo vyrišką žavesį atskleidžia bene garsiausias šio meto prancūzų aktorius J.Dujardinas. Visame pasaulyje žinomas jis tapo laimėjęs „Oskarą“ už vaidmenį filme „Artistas“. Romantiška filmo „Prancūziška porelė“ istorija panardina į puikios advokatės, Dianos (aktorė Virginie Efira) asmeninę dramą.

Nesusiklosčius damos asmeniniam gyvenimui (ji ką tik pasirašė skyrybų dokumentus) vieną dieną Diana sulaukia netikėto skambučio. Žavaus balso, mandagių manierų architektas Aleksandras (Jean Dujardin) praneša radęs jos mobilųjį telefoną. Diana sutaria dėl pasimatymo, kuriame jos laukia išties maža staigmena... Skoningai linksma juosta „Prancūziška porelė“ apie netikėtai įsiplieskusią aistrą tarp išoriškai labai skirtingų žmonių įkvėps netikėtai meilei.

Savo patogumui žiūrovai kviečiami pasiimti sulankstomas kėdes ar pledus. Esant blogoms oro sąlygoms seansas vyks Kauno kino centre „Romuva“.

Visą „Lauko kino“ renginių programą galite rasti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius