-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 09 02

Pirmasis gėjų ir lesbiečių filmų festivalis „Kitoks kinas“ jau ir Kaune

Po sėkmingo starto Vilniuje LGBT filmų festivalio „Kitoks kinas“ organizatoriai kviečia į Kauno kino teatrą „Cinamon“, kuriame žiūrovai galės išvysti didelio susidomėjimo Vilniuje sulaukusias kino juostas.
Festivalis „Kitoks kinas“ jau ir Kaune
Festivalis „Kitoks kinas“ jau ir Kaune / LGBT nuotr.

Kaune festivalį pradės Švedų režisierės Ellos Lamhagen komedija „Patrikas 1,5“ („Patrik, 1,5“, Švedija, 2009) apie homoseksualų porą, kuri nori įsivaikinti berniuką. Goranas ir Svenas gyvena idiliškame priemiestyje. Vieną dieną jie gauna ilgai lauktą laišką, kad gali rūpintis pusantrų metų berniuku Patriku. Vis gi, kai vaikas atvyksta į jų namus, poros laukia siurprizas: Patrikui – penkiolika ir jis sunkiai auklėjamas paauglys.

Laikinojoje sostinėje taip pat bus rodoma žiūrovams ne mažiau patikusi  Denniso Todorovićiaus komedija „Saša“ („Sascha“, Vokietija, 2010), kurioje atskleidžiamas tradicinių šeimos vertybių ir meilės susidūrimas. Trisdešimtis Saša gyvena Kelne, jo šeima prieš dvidešimt metų emigravo iš Jugoslavijos. Saša – talentingas pianistas, jo motina tiki sūnaus, kuris rengiasi perklausai prestižinėje muzikos mokykloje, sėkme. Saša yra homoseksualus, bet niekam apie tai neprasitaria, ypač konservatyviems tėvams.

Anot festivalio sumanytojo Vytauto Valentinavičiaus, ši iniciatyva buvo sėkminga ne vien tik dėl žiūrovų susidomėjimo festivaliu, bet ir dėl to, kad festivalis Vilniuje praėjo be incidentų, filmai sėkmingai buvo parodyti, tiek kino teatre „Pasaka“, tiek kino centre „Skalvija“.

„Pirmą kartą rengtas festivalis „Kitoks kinas“ įrodė, jog tolerancijos ir žmogaus teisių temas nagrinėjantys filmai yra aktualūs žiūrovams. Šiame festivalyje apsilankiusių žmonių skaičius leidžia teigti, kad festivalis turi potencialo tapti tęstiniu projektu paliečiančiu žiūrovą savo temų aktualumu.“, – kalbėjo kino teatro „Pasaka“ direktorius Justas Prascevičius.

Lygių galimybių plėtros centro centro ekspertė dr. Margarita Jankauskaitė, kalbėdama apie LGBT filmų festivalį „Kitoks kinas“, teigė, kad kino festivaliai suteikia galimybę išgyventi tokias žmonių patirtis, su kuriomis daugelis žmonių realiame gyvenime nesusiduria.

„Apskritai vizualinė medžiaga praturtina socialinės realybės suvokimo spektrą ir patirtį ne vien tik kaip racionalų faktų suvokimą, bet ši medžiaga praturtina ir emocinę būseną“- apie festivalį kalbėjo dr. Margarita Jankauskaitė.

Festivalį organizuoja „Lygių teisių ir socialinės plėtros centras“ ir „Lietuvos gėjų lyga“. LGBT filmų festivalis „Kitoks kinas“ rugpjūčio 25-31 dienomis vyko Vilniuje, rugsėjo 4-6 dienomis bus  organizuojamas ir Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius