-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 10

Popkaralius Jacksonas dovanoja paskutinę savo svajonę

Jis pakeitė šiuolaikinės muzikos pasaulį. O pasaulis pakeitė jį: tapęs popkultūros ikona, jis prarado teisę būti paprastu žmogumi.
Michaelas Jacksonas
Michaelas Jacksonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis ruošėsi grandioziniam koncertiniam turui, turėjusiam pakeisti mūsų požiūrį į aukščiausio lygio roko koncertus. Dokumentinis filmas „Maiklas Džeksonas. Pabaiga“ užfiksavo tai, ko popkaralius nebespėjo parodyti viso pasaulio scenose. Nieko keisto, kad filmas sukėlė tokį ažiotažą, koks kino dokumentikoje pasiekiamas kartą per daugelį metų.

Dvigubame net keturių valandų specialaus leidimo DVD ir Blu-Ray „Maiklas Džeksonas. Pabaiga“ (This Is It) skamba dainos, tapusios pasauliniais hitais. Taip pat dar niekur nerodyti kadrai, pagal kuriuos galima susidaryti įspūdį, kaip buvo rengiamasi koncertiniam turui: neįtikėtini užmojai, nepriekaištinga režisūra, pavydėtini šviesos bei pirotechnikos efektai.

Koncertų turas turėjo būti nerealaus mąsto šou. Juostoje panaudota medžiaga, padaryta likus kelioms dienoms iki dainininko (1958-2009 m.) mirties. Jis atsiskleidžia toks, kokio dar niekas nėra matęs anksčiau. Preciziško skambesio paieškos, choreografijos šlifavimas, vaizdo projekcijos... Pats popkaralius kruopščiai dirbo prie kiekvienos detalės. Tačiau filmo kūrėjams rūpėjo atskleisti ne tik tai. Kuklus ir nuoširdus – tokį jį prisimena dirbusieji kartu.

Didžiuoju šou „Maiklas Džeksonas. Pabaiga“ kūrėjas norėjo pabaigti savo muzikinę karjerą. Tačiau atsisveikinimo renginio nesulaukė – vietoj jo liko filmas apie tą, kuriam XX amžiuje prilygo tik tokio ryškumo žvaigždė kaip Elvis Presley.
Filmas „Maiklas Džeksonas. Pabaiga“ tapo atsisveikinimu su Maiklu ir jo epocha. Dokumentinis filmas-koncertas „Maiklas Džeksonas. Pabaiga“ – nuostabi genialaus menininko dovana milijonams gerbėjų, kurie jį mylėjo ir kuriems jis pašventė savo kūrybinį gyvenimą.

Papildoma DVD medžiaga: pasaulinės gastrolės, nauji M. Jacksono kostiumai, amžininkų prisiminimai, geriausių pasaulyje šokėjų atrankos ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius