Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 07

Prancūzijos psichiatrai nustatė, kuo serga Dartas Veideris

Psichiatrai iš Prancūzijos diagnozavo, kuo serga Dartas Veideris – kino epopėjos „Žvaigždžių karai“ (Star Wars) personažas ir vienas iš žinomiausių ir populiariausių viso kinematografo blogiukų.
Dartas Veideris
Dartas Veideris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Psichikos liga

Kaip praneša „Fox News“, paaiškėjo, kad Galaktikos Imperijos kariuomenės vadas kenčia nuo ribinio asmenybės sutrikimo – būklės, kuriai būdingas perdėtas impulsyvumas ir didelis nerimas.

Išvadą, kad Dartas Veideris serga psichikos liga, mokslininkai padarė išanalizavę personažo elgesį, jo gyvenimo būdą ir principus, kuriais jis vadovaujasi. Tyrinėdami piktadario asmenybę mokslininkai pastebėjo šešis iš devynių ribinio asmenybės sutrikimo požymių, nurodytų „Psichikos sutrikimų diagnostikos ir statistikos vadove“ (DSM-IV). Tuo tarpu pakanka penkių požymių, kad būtų diagnozuotas toks sutrikimas.

Pasak psichiatrų, būtent dėl šios ligos personažas toks populiarus tarp paauglių. Pažymima, kad jaunuoliai vertina Dartą Veiderį kaip giminingą sielą, kadangi jaunieji žiūrovai patys dažnai kenčia nuo ribinio asmenybės sutrikimo.

Psichiatrų tyrime taip pat nurodyta, kad juodąją Jėgos pusę simbolizuojantį Galaktikos Imperijos kariuomenės vadą galima sulyginti su narkotikų vartojimu. Mokslininkų nuomone, būdamas Juodojoje pusėje Dartas Veideris patiria malonumą, nors supranta, kad atlieka kažką draudžiamo.

Visas piktadario asmenybės tyrimas artimiausiu metu bus išpublikuotas žurnale „Psychiatry Research“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius