-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 01 06

„Pravda 1 minutė” scenarijų konkurse laimėjo ir Vėlyvis

Šiemet naujovėmis žiūrovus ir dalyvius pasitikęs „Pravda 1 minutė” labai trumpų filmų festivalis pirmiausia pakvietė dalyvauti scenarijų konkurse. Sulaukę 107 scenarijų, festivalio organizatoriai išrinko 5 geriausius, kurie savo vienos minutės filmus „suks“ mobiliuoju telefonu.

Geras filmas prasideda nuo gero scenarijaus, tačiau kartais kinematografinių idėjų turintys autoriai neturi jų kaip įamžinti. Todėl nugalėtojams bus įteikti mūsų rėmėjo „Nokia“ multimedijos kompiuteriai, kuriais puikiausiai galima kurti ne tik vienos minutės, bet ir ilgesnius filmus”, – scenarijų konkurso priežastis vardino festivalio koordinatorė Giedrė Bražiūnaitė.

Konkurso dalyviai žurnalui „Pravda” mažiau nei per mėnesį atsiuntė 107 scenarijus – nuo skatinančių nerūkyti iki intymių nuotykių lifte. Geriausių scenarijų kūrėjai buvo pakviesti į antrąjį konkurso turą, kurio metu buvo prašomi daugiau papasakoti apie savo sukurtą scenarijų, kaip įsivaizduoja jį įgyvendinti, kokių darbų imsis pirmiausiai.

Po ilgų komisijos diskusijų penki „Nokia N85” multimedijos kompiuteriai buvo atiduoti Dariui Chmieliauskui, kurio filmas pasakoja intriguojančią istoriją apie vyrų ir moterų santykius, Tadui Maksimovui, kurio scenarijus primins apie juokingus nuotykius su filmavimo kamera, Ovidijaus Ruškio ir Pauliaus Rymeikio komandai, kurių filmas paremtas garsaus filmo „Būti Džonu Malkovičiumi“ motyvais bei Dainiui Dirgėlai, savo filme siūlančiam užsisakyti tai, ko šiomis dienomis gauti sunkoka. Konkurse sėkmingai sudalyvavo ir kino profesionalas – režisierius Emilis Vėlyvis. Jo greitas ir ambicingas filmas per 60 sekundžių papasakos apie vidutinio piliečio gyvenimą.

Visų penkių autorių filmus bus galima išvysti didžiajame ekrane festivalio metu, pirmą kartą rengiamoje mobiliuoju telefonu kurtų filmų programoje.

Kūrėjai, kurie nespėjo parašyti savo scenarijaus arba nelaimėjo šio konkurso, raginami tuoj pat čiupti kameras ir mobiliuosius telefonus, bei kurti savo vienos minutės filmą – „Pravda 1 minutė“ filmų konkursui lauks iki pat vasario 8 d. Per tiek laiko galima susukti dar šimtus minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius