-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 02

Prie filmo „Amaya“ kūrimo pinigais teko prisidėti ir pačiam A.Mamontovui (nuotraukos, video)

Ketvirtadienio vakarą filmo „Amaya“ kūrėjai pristatė fotografijų parodą „Amaya. Honkongas po lietaus“. Parodos pristatyme kūrėjai atskleidė kelis iki tol nepaviešintus faktus apie šį rugsėjo 17 dieną kino teatruose pasirodysiantį filmą.
Parodos pristatymo akimirka
A.Mamontovas ir M.Martinsonas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prekybos centre „Panorama“ nepasirodė pats autorius, filmo operatorius Gintas Berzynis, tačiau jo kūrinius ir parodos idėją pristatė kiti filmo kūrėjai – režisierius Maris Martinsonas ir filme nusifilmavęs bei muziką kūręs dainininkas Andrius Mamontovas.

Filmo pavadinimas „Amaya“ reiškia „nakties lietų“, todėl ir nuotraukose užfiksuoti momentai po lietaus bei tai, ką Honkonge pastebi europiečio akis. Paroda „Amaya. Honkongas po lietaus“ yra vienas iš trijų filmo pristatymui suplanuotų renginių.

Parodos metu filmo autoriai neišvengė publikos klausimų ir, nors ir nenorėdami atskleisti filmo scenarijaus ar komercinių paslapčių, išdavė kelis faktus. 

Pagrindinė daina, skambanti filme „Amaya“ yra sukurta 2001 metais A.Mamontovo viešnagės Honkonge metu. Tąkart dainos žodžiai autoriui susidėliojo beplaukiant keltu ir beveik dešimtmetį laukė kol galės išvysti viešumą.

„Ji yra anglų kalba, ir, kaip žinia, Lietuvoje dainuoti angliškai yra komercinė savižudybė, taigi daina laukė savo momento“, – teigė A.Mamontovas. 2009 metų pavasarį dainininkas, gavęs pasiūlymą iš M.Martinsono filmuotis naujausiame jo filme, nedvejodamas sutiko. Tuo pačiu metu A.Mamontovas gavo progą filmui „Amaya“ sukurti muzikinį takelį.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Parodos pristatymo akimirka
Parodos pristatymo akimirka

Kūrėjai išsisukinėjo nuo klausimų apie filmo biudžetą, tačiau A.Mamontovas išdavė, kad pagrindiniai filmo sunkumai kilo dėl lėšų stygiaus.

„Buvo toks momentas, kai teko ir pačiam investuoti į filmą, nes kitaip filmavimai būtų nesitęsę“, – prisipažino dainininkas. A.Mamontovo tvirtinimu, daugiau sunkumų filme nepasitaikė – buvo tik tam tikrų barjerų kūrybiniame procese, kuriuos teko peržengti ir kurie vėliau nebeatrodė kaip kokia nors kliūtis.

Apie Honkongą tiek M.Martinsonas, tiek ir A.Mamontovas atsiliepia šiltai. „Norisi ten sugrįžti ir sukurti dar vieną filmą“, – tikina režisierius. Pasak A.Mamontovo, vietiniai – draugiški ir malonūs žmonės, nepažįstamus pasitinkantys be išankstinės nuomonės.

„Jie labai mėgsta fotografuotis, mėgsta autografus imti. Maris visada liūdėdavo, kad jie tik su manimi norėdavo fotografuotis. Bet pats kaltas, kad nesifilmavai savo filme“, – juokais bičiulį erzino dainininkas.

„Amaya“ – ne pirmas filmas, kuriame M.Martinsonas ir A.Mamontovas dirba kartu. Dainininko teigimu, A.Martinsono filme „Nereikalingi žmonės“ jam buvo paprasčiau filmuotis. „Ten mano personažas beveik nekalbėjo, o mąsliai žiūrėjo į tolį“, – juokėsi legendinės grupės „Fojė“ lyderis, pridūręs, kad filme „Amaya“ jam netgi teko prabilti kinų kalba.

Filmo anonsas:

VIDEO: Filmo AMAYA kino anonsas

A. Mamontovo dainos „World Is Full Of Love“ iš filmo „Amaya“ vaizdo klipas:

VIDEO: A. Mamontovo dainos "World Is Full Of Love" iš filmo "Amaya" vaizdo klipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius