Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 15

Prieš filmo „Amaya“ premjerą K.Momoi gyrė lietuvišką virtuvę, o A.Mamontovas neslėpė jaudulio (nuotraukos)

Šį trečiadienį Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje įvyks išankstinė latvių režisieriaus Mario Martinsono filmo „Amaya“ premjera. Prieš filmo pristatymą Lietuvos publikai, jo kūrėjai pasidalijo atsiminimais apie filmavimo darbus, juose išryškėjusius kultūrinius skirtumus ir jaudulį.
Konferencijos akimirka
A.Mamontovas ir K.Momoi vienas kitam negailėjo komplimentų / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Filmas – kaip muzika

Filmo premjera jau įvyko Latvijoje, iš kurios tik šiandien sugrįžo filmo kūrybinė grupė. Svečioje šalyje įvykusi premjera pagrindinio filmo herojaus Polo-Andriaus Mamontovo negąsdino, tačiau prieš premjerą Lietuvoje dainininkas jautėsi neramiai.

„Savoje šalyje svarbu, kaip priima žmonės. Tu – Latvijos režisierius, užsienietis, o man čia gyventi reikės“, – juokais bičiulį ir kolegą M.Martinsoną erzino A.Mamontovas, filmui „Amaya“ sukūręs garso takelį. Vyras patikino, kad jam teigiamas publikos įvertinimas bei sklandi premjera yra labai svarbu, nes į šį filmą įdėta daug darbo, meilės ir laiko.

M.Martinsonas patarė visiems,kurie žiūrės šį filmą atsisakyti klišių ir šablonų, o verčiau pasigilinti, atidžiai sekti kiekvieną detalę. Šį filmą režisierius ir scenarijaus autorius prilygino muzikai, kurią girdint nereikėtų stengtis atspėti, kokios yra kūrinio natos ir kokiais instrumentais jis atliekamas – svarbiausia sukeliami pojūčiai, emocijos.

„Kodėl verta žiūrėti filmą? Nes ten yra Kaori Momoi“, – šypsodamasis tvirtino A.Mamontovas.

Domėjosi lietuviška virtuve

Pasaulinio garso kino žvaigždė iš Japonijos, labiausiai žinoma iš filmo „Geišos išpažintis“, M.Martinsono filme sukūrė Amayos vaidmenį.

Moteris negailėjo komplimentų ir savo partneriui A.Mamontovui, kuris, jos teigimu, yra panašus į blogiuką, jauną gangsterį, tačiau iš tikrųjų yra mielas, natūralus žmogus ir žavi asmenybė, su kuria norėtųsi ateityje dirbti ir dar kartą. K.Momoi taip pat gyrė ir filmo režisierių, kuris, jos žodžiai, yra puikus savo srities specialistas ir gilus žmogus.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kaori Mamoi
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kaori Momoi

K.Mamoi prieš du metus su M.Martinsonu susipažino Šanchajaus filmų festivalyje, kuriame pamatė  režisieriaus darbą „Nereikalingi žmonės“. Sužavėta M.Martinsono darbo, K.Mamoi pasakė jam, kad jeigu kada kuriant filmą prireiktų japonų aktorės paslaugų – ji visada pasiruošusi.

„Esu laiminga, išsipildė svajonė“, – apie tai, kad nusifilmavo M.Martinsono filme sakė K.Momoi.

Atvykusi į Lietuvą aktorė visų pirmiausia stebėjosi čia tvyrančia ramybe.„Tokijas – greitas, jame daug žmonių. Čia nėra gėlių, parkų, mielų žmonių. O jūs tokie tyri! Kada nors čia atsivešiu daug japonų ir aprodysiu tokią ramią, neskubančių žmonių vietą“, – tvirtino K.Momoi.

Bulvinius patieklus dievinanti kino garsenybė šalyje susipažino su  „bulvių patiekalų kultūra“ bei gyrė lietuviškas sriubas. Vienas pirmųjų dalykų, kurių moteris pasiteiravo atvykusi į šalį, buvo „ką reiškia vėdarai“ ir „kibinai“.

„Amaya“ pervadinta į „Hong Kong Confidential“

Pasak filmo kūrėjų, nei kalbos barjeras, nei Rytų ir Vakarų kultūrų skirtumai netrukdė filmavimo darbams. M.Martinsono teigimu, nors toli gražu ne visi Honkongo gyventojai supranta anglų kalba, tačiau tai nebuvo kliūtis suprasti vieniems kitus. Kūrybinė grupė buvo profesionali ir supratinga: režisieriui užtekdavo tik žvilgtelėti į vieną patalpos pusę, o ten iškart nuskubėdavo pagalbininkai su prožektoriais.

Paklaustas, kodėl viena pagrindinių temų filme yra kojų masažas, M.Martinsonas pusiau juokais, pusiau rimtai atsakė, kad jei filme būtų filmuojamas viso kūno masažas, būtų sudėtinga įrašinėti dialogus.

„Masažas Azijos šalyse yra natūralus įprotis, tai kultūros dalis kaip, pavyzdžiui, suomiams pirtis“, – teigė kasmet maždaug 10 šalių aplankantis A.Mamontovas.

Filmas „Amaya“ bus platinamas ne tik Lietuvoje, Latvijoje ir galbūt Estijoje, bet ir už Atlanto vandenyno. Šiuo metu M.Martinsonas derina detales su viena JAV kino filmo platinimo kompanijų. Kol kas yra aišku, kad šios kompanijos platinamas filmas bus žinomas ne kaip „Amaya“, o „Hong Kong Confidential“ vardu. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Konferencijos akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./M.Martinsonas, A.Mamontovas ir K.Momoi

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius