-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 17

Profesionaliam šokėjui choreografijos pamokos buvo naujiena

Ar gali šokėjas tapti profesionaliu, jeigu niekada nėra lankęs nė vienos choreografijos pamokos? Taip, gali! O to geriausias įrodymas- filmo „Šokis hip-hopo ritmu 3D“ pagrindinis aktorius ir šokėjas Rickas Malambri, kuris savo jėgomis išmoko profesionalių šokio judesių.
Rickas Malambri
Rickas Malambri / „Summit Entertainment“
Temos: 2 Pamoka Šokiai

Trečiai filmo „Šokis hip-hopo ritmu“ daliai buvo ieškoma šokėjų, kurie savo judesiais praplėstų žmogaus galimybių ribas. Praėjęs daugybę atrankų, Rickas Malambri savo gebėjimu meistriškai valdyti kūną įtikino filmo kūrėjus skirti jam pagrindinį vaidmenį.

Tačiau aktorius liko labai nustebęs, kuomet, dar net neprasidėjus filmavimo darbams, jam buvo sudarytas choreografijos treniruočių tvarkaraštis.

„Man tai buvo pirmas kartas, kai teko lankyti specialias šokių treniruotes. Niekada nebuvau to daręs. Visas pasiruošimas filmavimui truko pusantro mėnesio, šešias dienas per savaitę, po dešimt valandų per dieną skiriant vien tik choreografijai. Į pamokas buvo įtraukti ir Parkūro (sporto rūšis, kuomet kliūtys, pasitaikančios kelyje, įveikiamos pasikliaujant vien žmogaus fizinėmis galimybėmis) bei Kapueiros ( kovos menas, pasižymintis ryškiais akrobatiniais elementais, šuoliais į aukštį, smūgiais kojomis esant ore, taip pat gausybe šokio, klastos ir net vaidybos elementų)  šakų judesiai“, – savo prisiminimais žurnalo „Interview“ išspausdinto interviu metu apie alinančias choreografijos pamokas dalijosi aktorius Rickas Malambri.

Paklaustas kaip sekėsi dirbti su tiek daug profesionalių šokėjų vienoje vietoje, aktorius  teigė, jog buvę akimirkų, kai dėl nuovargio atsirasdavo kibirkščių, tačiau nesklandumus šokėjai iškart išsiaiškindavo čia pat surengdami tarpusavio šokių kovas, kurių metu netgi gimdavo naujų idėjų pačio filmo choreografijai.

„Nors dėl nuovargio kartais ir kildavo nesusikalbėjimų, tačiau tai greitai išsispręsdavo. Iki filmavimo pradžios mes turėjome pusantro mėnesio treniruočių, kurių metu praleisdavome labai daug laiko kartu, o tuo pačiu turėjome daugiau laiko vienas kito pažinimui. Todėl pačio filmavimo metu atrodė lyg būtume susirinkę gerai praleisti laiko nei dirbti“,- atviravo aktorius.

Filmo „Šokis hip-hopo ritmu 3D“ premjera Lietuvoje – rugpjūčio 27 d.

 

VIDEO: Step Up 3D (2010 Movie) Official Clip - "Fancy Footwork" - Rick Malambri, Sharni Vinson, Adam Sevani

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius