-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 28

Rašytojas G. G. Márquezas pats palaimino dramos „Apie meilę ir kitus demonus“ ekranizaciją

Nobelio premijos laureatas Gabrielis García Márquezas pats paskatino naujausios ekranizacijos pagal jo bestselerį „Apie meilę ir kitus demonus“ kūrimą – padrąsino filmo režisierę Hildą Hidalgo imtis šios istorijos.
Pagrindinį vaidmenį filme „Apie meilę ir kitus demonus“ atliko Eliza Triana
Pagrindinį vaidmenį filme „Apie meilę ir kitus demonus“ atliko Eliza Triana / Kadras iš filmo

Drąsaus siužeto bestseleris „Apie meilę ir kitus demonus“ – ne pirmas ekranizuotas G. G. Márquezo romanas, tačiau priešingai nei ankstesniuose bandymuose perkelti jo kūrinius į kino ekraną, šįkart autorius pats palaimino ekranizacijos kūrimą ir glaudžiai bendradarbiavo su kūrybine filmo komanda.

Prieš tai kito bestselerio „Meilė choleros metu“ ekranizacijos teisės už 3 milijonus JAV dolerių buvo parduotos Holivudui, tačiau G. G. Márquezas rezultatu liko nusivylęs. Rašytojui nepatiko, kaip amerikiečiai interpretavo jo istoriją, tad sklido gandai, kad kitus savo kūrinius jis mieliau patikėtų Pietų Amerikos kino kūrėjams.

Iš Kosta Rikos kilusi H. Hidalgo su legendiniu Kolumbijos rašytoju susipažino, kai režisierė pradėjo lankyti jo vedamas paskaitas „kaip pasakoti istorijas“.

Pasitaikius progai, paklausiau jo, kodėl iki šiol niekas neekranizavo tokio puikaus kūrinio „Apie meilę ir kitus demonus“, nes aš maniau, kad jo struktūra labai dėkinga kino scenarijui, – pasakoja režisierė. – Ir jis man atsakė: „Tai važiuok į Kartaginą ir padaryk tai!“

H. Hidalgo, priėmusi rašytojo iššūkį, atidžiai jo patarimų klausėsi ir vėliau – filme stengėsi kuo autentiškiau perteikti romane pasakojamą istoriją.

Dabar manau, kad filmo „Apie meilę ir kitus demonus“ sėkmės paslaptis ir yra ta, kad jis nufilmuotas tame pačiame regione, kur vyksta ir knygos herojų gyvenimai, kad jame vaidina to regiono aktoriai. Tikiu, kad autentika yra filmo „Apie meilę ir kitus demonus“ stiprybė“, – teigia režisierė.

Už kokią sumą buvo parduotos nepaprastai populiaraus romano „Apie meilę ir kitus demonus“ ekranizacijos teisės, nei rašytojas, nei H. Hidalgo neatskleidžia.

„Mes susitarėme dėl simbolinio skaičiaus. Konkretesnių sumų neišduosiu,“ – sako režisierė.

Drama „Apie meilę ir kitus demonus“ žiūrovus nukelia į žiaurų kolonijinį laikotarpį neįvardintame Pietų Amerikos uostamiestyje. Tarp šaltų vienuolyno sienų netikėtai įsiliepsnoja nuodėminga ir pragaištinga kunigo ir trylikametės meilė, apversianti jų gyvenimus aukštyn kojomis.

Intriguojančio siužeto drama – jau Lietuvos kino teatruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius