-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 18

Režisierius Burtonas baigia kurti aktyvesnę „Alisą stebuklų šalyje“

Niujorke atidaryta režisieriaus Timo Burtono darbų paroda. Joje galima pamatyti niekur anksčiau nepublikuotus režisieriaus paveikslus, eskizus, kino maketus, modelius, skulptūras, kino artefaktus ir dar daug ką įdomaus. T.Burtonas į parodos atidarymą atvyko su bičiuliais aktoriais Johnny Deppu ir Helena Bonham Carter, tuo pačiu atsakė į žurnalistų klausimus apie naujausią savo filmą „Alisa stebuklų šalyje“.
Filmas „Alisa stebuklų šalyje“
Filmas „Alisa stebuklų šalyje“ / Kadras iš filmo

„Aš vis dar dirbu su šiuo filmu, tad manęs čia visai neturėtų būti“, – pareiškė T.Burtonas, lankydamasis Niujorko šiuolaikinio meno muziejuje.

Paklaustas, kodėl savo naujam filmui pasirinko visiems puikiai žinomą istoriją, režisierius atsakė, kad iki šiol dar nematė nė vienos „Alisos“ versijos, kuri jam patiktų. T.Burtonas turi pretenzijų visoms ankstesnėms ekranizacijoms: jo manymu, Alisa visur vaizduojama kaip pernelyg pasyvus personažas.

Režisierius buvo geros nuotaikos ir padėkojo parodos rengėjams, kad apšvarino jo spintų lentynas. Anot T.Burtono, pasiruošimas parodai buvo „neįtikėtinas“, o muziejaus komanda susilaukė ekscentriškojo režisieriaus pagyrų.

Paroda prasideda nuo ekspozicijos apie T.Burtono vaikystę, kurią jis praleido viename Kalifornijos miestelyje. Ten jis „dažnai bendraudavo piešinių pagalba“.

Daug dėmesio skirta dviems Timo mokslo metams Kalifornijos menų Institute ir ketveriems darbo metams „Walt Disney“ studijoje. Šis T.Burtono gyvenimo periodas laikomas lemiamu jo vėlesniems darbams. Anot retrospektyvos, savo nepakartojamą stilių režisierius suformavo nuo 1977 iki 1984 metų.

Parodos idėja muziejaus kuratoriams gimė prieš ketverius, o pasiruošė parodai – per vienerius metus. Čia eksponuojamas daug surinktos medžiagos: pradedant trumpametražiais filmukais, įkvėpusiais T.Burtoną, ir tęsiant jo paveikslais, eskizais, nuotraukomis, mėgėjiškais filmais, lėlėmis, kaukėmis ir statulomis.

Muziejuje bus galima išvysti lėles iš „Košmaras prieš Kalėdas“ (angl.„The Nightmare Before Christmas“), taip pat lėles iš mažai kam žinomo filmo „Hansel and Gretel“, kuris buvo parodytas vos vieną kartą televizijoje. Parodoje yra baidyklė iš „Sleepy Hollow“, nukirstos galvos iš komedijos „Marsas atakuoja“, maketai iš „Frankenwenie“, Betmeno kaukė ir Edvardo Žirkliarankio statula.

Paroda bus eksponuojama iki kitų metų balandžio.

Timo Burtono „Alisa stebuklų šalyje“ kino teatruose pradedama rodyti kovo 5 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius