Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 21

Režisierius Ridley Scottas grįžta prie jį išgarsinusio fantastikos žanro

Anksčiau buvo manyta, jog naujausias režisieriaus Ridley Scotto filmas, mokslinės fantastikos filmas „Prometėjas“ (orig. „Prometheus“) taps priešistore 1979-ųjų režisieriaus filmui „Svetimas“ (orig. „Alien“), tačiau filmo kūrėjai šiuos gandus paneigė.
Filmas „Prometėjas“
Filmas „Prometėjas“ / Filmo kūrėjų nuotr.

Režisierius R.Scott pripažįsta kad, jo naujasis filmas „Prometėjas“ turės keletą esminių panašumų su juosta „Svetimas“. „Turės filmo „Svetimas“ DNR“, – juokavo R.Scottas. Tačiau nepaisant to, „Prometėjas“ bus visiškai nepriklausomas naujas režisieriaus filmas.

Interviu leidiniui „Wall Street Journal“ R.Scott atskleidė, jog finalinis, aštuonias minutes truksiantis filmo „Prometėjas“ epizodas, taps jungiamąja grandimi tarp „Prometėjo“ ir garsiojo filmo „Svetimas“, ir atskleis esminį santykį su 1979-ųjų kūriniu.

Daugiau kaip 100 milijonų JAV dolerių kainavęs mokslinės fantastikos filmas „Prometėjas“ režisieriui R.Scottui atvėrė beveik neribotas 3D galimybes, kurios visiškai pavergė ilgametę darbo kino industrijoje patirtį sukaupusį režisierių. „Nuo šiol savo filmus kursiu tik 3D formatu,“ – juokavo režisierius.

Režisierių taip įkvėpė sugrįžimas prie savo, kaip fantastinių filmų režisieriaus, ištakų, jog interviu žurnalui „EW“ vyras prisipažino esąs pasiryžęs tęsti eksperimentus su kadaise jį išgarsinusiu kino žanru. Po beveik tris dešimtmečius trukusius pertraukos prie fantastikos žanro grįžęs R. Scottas ne tik ketina sukurti tęsinį garsiam 1982-ųjų filmui „Bėgantis skustuvo ašmenimis“ (orig. „Blade Runner“), tačiau ir užsiminė norintis ir toliau vystyti „Prometėjaus“ istoriją.

Kol režisierius svarsto galimybę sukurti dar nerodyto filmo tęsinį, jo talento gerbėjai laukia naujausio šio kūrėjo darbo. Įspūdį palieka jau patys pirmieji filmo „Prometėjas“ kadrai. Iškart matosi kruopštus filmavimo grupės darbas, tačiau tuo pačiu filmo siužetą išlieka paslaptyje ir matomas tik bendrais bruožais – juntame tamsią, niūrią, savotiškai „lipnią“ filmo atmosferą, užuodžiame stambų filmo mąstą ir paslaptį, kurią palieka keliasdešimties sekundžių filmo treileris.

Grandiozinė kosminė odisėja, skoningai prisagstyta trilerio ir siaubo elementų, paslaptimi apipintas filmo siužetas ir neįtikėtinai stiprus aktorių kolektyvas – Charlize Theron, Michaelas Fassbenderis, Guy Pearce, Noomi Rapace, Idriso Elba, Patrickas Wilsonas ir kiti – intriguoja ir žadina vis didesnį smalsumą. Akivaizdu, kad laukti iš tiesų yra ko, nes kino maestro R.Scottas iki šiol visada pateisindavo savo gerbėjų lūkesčius.

Filme „Prometėjas“ pasakoja apie grupę tyrėjų ir mokslininkų, kurie leidžiasi į kosminę odisėją, kurios metu atsidurs pavojingiausiuose Visatos kampeliuose. Čia jų laukia atsakymas į slapčiausius pasaulio sukūrimo ir žmonijos egzistencijos klausimus.

Didingas ir epinis mokslinės fantastikos filmas „Prometėjas“ kino ekranus Lietuvoje pasieks jau birželio 8 dieną.

VIDEO: Prometheus - Official Trailer [TRUE HD]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius