Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 05

Romoje vyko filmo „Angelai ir demonai“ pasaulio premjera (nuotraukos, video)

Šveicarų gvardijos uniformas vilkintys sargybiniai pirmadienį budėjo prie pastato, kuriame vyko rašytojo Dano Browno ypač populiaraus romano „Angelai ir demonai“ ekranizacijos pasaulio premjera.
Romoje įvyko naujojo filmo pasaulinė premjera.
Romoje įvyko naujojo filmo pasaulinė premjera. / „Scanpix“ nuotr.

D.Brownas su pagrindinius vaidmenis filme sukūrusiais aktoriais Tomu Hanksu  ir Ewanu McGregoru bei šios kino juostos režisieriumi Ronu Howardu atvyko į Romos auditoriją, kurioje turėjo vykti peržiūra. Naujasis filmas jau spėjo skandalingai pagarsėti, kai R.Howardas apkaltino Vatikaną, jog šis kūrėjams trukdė gauti leidimus filmuoti scenas Romoje.

Filmo „Angelai ir demonai“ pagrindinis veikėjas – Harvardo universitete dirbantis simbolių ekspertas Robertas Langdonas, kurį vaidina T.Hanksas – kino žiūrovams jau pažįstamas iš 2006 metais sukurto filmo „Da Vinčio kodas“.

Visi man sako, kad jiems atrodo, jog šis filmas bus dar įdomesnis, labiau jaudinantis ir įtraukiantis“, – dalyvaudamas iškilmingoje premjeros ceremonijoje naujienų agentūrai „Reuters

Naujosios juostos veiksmas vyksta anksčiau nei filme „Da Vinčio kodas“: Vatikanas kreipiasi į R.Langdoną pagalbos, kai slaptoji brolija „Illuminati“ pagrobia keturis kardinolus, laikomus pagrindiniais kandidatais užimti popiežiaus sostą

Profesorius taip pat turi sustabdyti tiksiančią bombą, aiškindamasis su iliuminatų organizacija susijusius ženklus.

„Visi man sako, kad jiems atrodo, jog šis filmas bus dar įdomesnis, labiau jaudinantis ir įtraukiantis“, – dalyvaudamas iškilmingoje premjeros ceremonijoje naujienų agentūrai „Reuters" sakė R.Howardas.

Prieš premjerą vykusioje spaudos konferencijoje D.Brownas sakė, kad jo romaną „Angelai ir demonai“ perkelti į didįjį ekraną buvę lengviau ir kad „šis skirtumas išties atsiskleidžia žiūrint šį filmą".

R.Howardo sukurta „Da Vinčio kodo“ ekranizacija pasaulyje uždirbo 750 mln. dolerių, tačiau ją išpeikė kritikai ir kai kurie pasipiktinę katalikai. Pramogų pasaulio dienraštis „Variety“ šią kino juostą pavadino perkrauta ir niūria.

Pasak T.Hankso, filmo „Angelai ir demonai“ tempas daug spartesnis negu „Da Vinčio kodo“.

„Viskas vyksta – pokšt, pokšt, pokšt! Nelieka laiko niekam, – prieš peržiūrą sakė „Oskaro" laureatas. – Man jis patinka, nes aplinka panaši, tačiau forma labai skirtinga.“

„Jo (veiksmas) šuoliuoja išties sparčiai“, – pridūrė aktorius.

Holivudo žvaigždė juokavo, kad filme taip pat neliko laiko meilės scenoms su pagrindine filmo veikėja – fizike, kurios vaidmenį sukūrė aktorė Ayelet Zurer. Ši mokslininkė padeda R.Langdonui ieškoti pėdsakų Romoje ir Vatikane.

„Mes išties neturime kada vaikštinėti arba pulti į lovą, kai kas valandą žudomi kardinolai“, – per praeitą savaitgalį surengtą spaudos konferenciją sakė pagrindinio vaidmens atlikėjas.

„Mes daug kartų mėginome tai įterpti į scenarijų. Ar kardinolai gali būti laikomi kokiame nors viešbutyje? Ar galima panaudoti didesnį automobilį su platesne galine sėdyne?“ – šmaikštavo aktorius.

Kalbėdama su „Reuters“ A.Zurer antrinoi: „Išties neįmanoma įterpti meilės ant galinės automobilio sėdynės scenos, kai vaikaisi žudiką.“

Sekmadienį R.Howardas sakė, kad Vatikanas trukdė jam gauti leidimus filmuoti kai kurias scenas, tačiau Vatikanas replikavo, kad šis režisieriaus pareiškimas tėra rinkodaros triukas.

Daugelis scenų buvo nufilmuotos kino studijoje kruopščiai atkūrus Siksto koplyčios ir kitų garsių Romos bažnyčių interjerą.

Bažnyčios hierarchai griežtai smerkė filmą „Da Vinčio kodas“, nes jame plėtojama versija, neva Jėzus Kristus vedė Mariją Magdalietę ir susilaukė su ja vaikų, o konservatyvios pakraipos katalikų judėjimas „Opus Dei“ vaizduojamas kaip žudikiškas kultas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius