Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 30

Rusijoje geriausiems filmams įteikti „Auksinio erelio“ apdovanojimai

Režisieriaus Valerijaus Todorovskio filmas „Stileivos“ buvo pripažintas geriausia 2009 metų kino juosta Maskvoje vykusioje prestižinių kino apdovanojimų „Auksinis erelis“ teikimo ceremonijoje.
Valerijus Todorovskis su aktoriais atsiima apdovanojimą
Valerijus Todorovskis su aktoriais atsiima apdovanojimą / „Scanpix“ nuotr.

Vienas naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas pranešė, kad tas filmas laimėjo dar trijose nominacijose – už geriausią scenarijų, kurį sukūrė Jurijus Korotkovas, geriausią antrojo plano aktoriaus vaidmenį  ir geriausią įgarsinimą.

Geriausiu režisieriumi pripažintas Karenas Šachnazarovas, sukūręs filmą „6–oji palata“ pagal Rusijos literatūros klasiko Antono Čechovo apysaką tuo pačiu pavadinimu.

Indijos filmas „Lūšnynų milijonierius“ pelnė apdovanojimą kaip geriausias užsienio filmas.  Po tris „Auksinius erelius“ pelnė režisieriaus Vladimiro Bortko filmas „Tarasas Bulba“ ir Fiodoro Bondarčiuko sukurta kino juosta „Gyvenama sala“. Pagrindinį vaidmenį filme „Tarasas Bulba“ sukūręs Bogdanas Stupka pelnė Rusijos kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimą geriausio aktoriaus kategorijoje. Dar du „Auksinius erelius“ tas filmas pelnė už geriausius kostiumus ir geriausią dailininko statytojo darbą.

Pagal brolių Strugackių romaną sukurtas filmas „Gyvenama sala“ pelnė apdovanojimus už geriausią operatoriaus darbą, montažą ir filmo garso takelį.  Geriausia aktore buvo pripažinta Natalja Negoda už vaidmenį Alenksejaus Mizgiriovo filme „Būgnas, būgnelis“. Už geriausią antrojo plano vaidmenį „Auksinį erelį“ pelnė aktorė Nina Usatova, suvaidinusi režisieriaus Vladimiro Chotinenkos filme „Popas“. Šioje ceremonijoje specialiosios premijos buvo skirtos kino ir teatro aktoriui Olegui Striženovui, taip pat pernai mirusiam Olegui Jankovskiui. Premija „Už išskirtinį indėlį pasaulio kinematografijoje“ įteikta į Maskvą atvykusiai prancūzų kino veteranei Anouk Aimee. Gerausiu nevaidybiniu filmu pripažinta Igorio Majborodos dokumentinė juosta „Rerbergas ir Tarkovskis. Kita „Stalkerio“ pusė“.

„Auksinio erelio“ apdovanojimus nuo 2004 metų kasmet teikia Rusijos nacionalinė kinematografijos meno ir mokslo akademija, siekiant stiprinti Rusijos kino pramonę ir populiarinti geriausius šalies ir užsienio režisierių kūrinius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius