-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 16

Rusijos kino savaitėje – naujausi pripažinti filmai

Lapkričio 21–25 d. „Skalvijos“ kino centre viešoji įstaiga „Kino pavasaris“ ir Rusijos kompanija „Planeta Kino“ pristatys „Rusijos kino savaitę“.
Kino juosta
Kino juosta / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Žiūrovas bus kviečiamas aplankyti penkių, gan naujų vaidybinių filmų programą, kurie yra apkeliavę ne vieną tarptautinį filmų festivalį. Auditorija taip pat bus pakviesta susitikti ir su atvykstančiais programos sudarytojais, filmų režisieriais.

„Kartu su partneriais rengdami „Rusijos kino savaitę“ norime užpildyti nišą, kuri paskutiniu metu atsirado šalyje, kai Rusijos jaunų kino kūrėjų filmai, taip pozityviai priimamas ir gausiai pristatomas tarptautiniuose festivaliuose, Lietuvoje parodomi gana retai“, – sako Vida Ramaškienė „VšĮ „Kino pavasaris“ direktorė.

„Rusijos kino savaitė“ prasidės Konstantino Buslovo vizitu ir jo pristatoma kriminaline komedija „Pinigai“ („Bablo“, 2011). Režisūrinis prodiuserio debiutas šių metų Rusijos filmų festivalyje „Kinotavr“ buvo apdovanotas už geriausią debiutą. Vėliau žiūrovai turės galimybę pamatyti dar vieną debiutą, šįkart tai režisierės Aleksandros Strelianajos kino juosta „Suchodolas“ („Suchodol“, 2011) – kurį prodiusavo garsus rusų režisierius Aleksejus Učitelis. Lietuvos žiūrovai turės galimybę pasimatyti su filmo autore bei pasidalinti su ja savo įspūdžiais. Naujausias Bakuro Bakuradzės filmas „Medžiotojas“ („Ochotnik“, 2011), kurio premjera įvyko šiųmetiniame Kanų kino festivalyje, pasirodys ekrane jau įpusėjus projektui. Taip pat žiūrovai turės galimybę susitikti su režisieriumi Sergejumi Snežkinu ir dar kartą išvysti jo sukrečiančią juostą „Palaidokite mane už grindjuostės“ („Pochoronite menia za plintusom“, 2008), paremtą Pavlo Sanajevo autobiografine apysaka tuo pačiu pavadinimu. Galiausiai paskutinis programos filmas, uždarantis „Rusijos kino savaitę“ – Aleksejaus Učitelio istorinė drama „Pakraštys“ („Krai“, 2010), 2010 m. tapęs rusų kandidatu į „Oskarus“.

Filmai bus rodomi bei susitikimai su svečiais bus organizuojami „Skalvijos“ kino centre.

Prasidėjus „Rusijo kino dienoms“ lapkričio 22 d., 14 viešbutyje „Mabre residence hotel“ kino kūrėjai ir spaudos atstovai bus pakviesti dalyvauti Rusijos ir Lietuvos kinematografininkų apvalaus stalo diskusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius