-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 18

San Sebastiano kino festivalio pagrindinis apdovanojimas atiteko režisieriui Polanskiui

Kino grando Romano Polanskio politinis trileris „Vaiduoklis“ penktadienį buvo pripažintas geriausiu Ispanijoje vykusiame San Sebastiano tarptautiniame kino festivalyje.
Romanas Polanskis ir aktorė Emmanuelle Seigner
Romanas Polanskis ir aktorė Emmanuelle Seigner / AFP/„Scanpix“ nuotr.

R.Polanskiui pastarieji metai tapo ypač dideliu išbandymu, kai pernai rugsėjį jis buvo suimtas Šveicarijoje dėl 33 metų senumo bylos, kurioje jis kaltinamas vienos 13–metės išžaginimu.

Kol teismo pareigūnai svarstė, ar išduoti režisierių JAV prokurorams, jis buvo laikomas namų arešte, tačiau šis prašymas buvo atmestas, o kino kūrėjas paleistas liepą.

Tačiau R.Polanskio teisiniai rūpesčiai nesukliudė kritikams palankiai įvertinti jo darbo. Tarptautinė kino kritikų federacija (FIPRESCI) pripažino „Vaiduoklį“, kuriame vaidina aktoriai Pierce'as Brosnanas ir Ewanas McGregoras, geriausiu metų filmu.

Britų aktorė Olivia Williams priėmė apdovanojimą „Fipresci Grand Prix 2010“ R.Polanskio vardu, o filmas buvo parodytas per penktadienį San Sebastiane vykusią ceremoniją.

R.Polanskis pabėgo iš Jungtinių Valstijų ir apsigyveno savo gimtojoje Prancūzijoje prieš Kalifornijos teismui paskiriant jam bausmę dėl 1977 metais turėtų neteisėtų lytinių santykių su 13–mete, kai režisierius padarė kaltės pripažinimo pareiškimą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius