-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 21

Savaitės kino naujienos: nepailstantis M.Scorsese ir grįžtantis L.DiCaprio

Šią savaitę kino pasaulyje imta kalbėti apie jau beveik pamirštą Martino Scorsese projektą, naują brolių Coenų scenarijų, iš niekur atsirandančius dokumentinius ir naujus vaidmenis paskelbusias „Hju Glaso legendos“ žvaigždes.
Leonardo DiCaprio filme „Hju Glaso legenda“
Leonardo DiCaprio filme „Hju Glaso legenda“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Kinas

Pastaruoju metu daug kalbama apie kibernetinį terorizmą. Net ir JAV prezidento debatuose tai buvo viena nuolat išsitraukiamų temų. Kine hakerių pasaulis paprastai vaizduojamas su tomis pat klišėmis, kurias matėme prieš penkiolika metų, bet šitai pakeisti bandys Joelis ir Ethanas Coenai, apsiėmę parašyti trilerį „Tamsusis tinklas“.

Filmas pasakos apie Rossą Williamą Ulbrichtą, sukūrusį tinklapį „Silk Road“, kuriame naudotojai galėjo pirkti bei parduoti bet ką, įskaitant narkotikus ir žmogžudystes. Kol kas keturių „Oskarų“ laimėtojai pasamdyti tik trilerio parašymui, tad nežinia, ar tai bus naujas jų projektas, ar tik pašalinis darbelis.

„Scanpix“ nuotr./Filmo „Perskaityk ir sudegink“ premjera Venecijos kino festivalyje. Režisieriai broliai Coenai
„Scanpix“ nuotr./Režisieriai broliai Coenai

Šalčio filmuojant „Hju Glaso legendą“ neišsigandęs Tomas Hardy naujausiame savo projekte kelsis į Antarktidą. „Pašėlęs Maksas“ vaidins Ernestą Shackletoną, keliautoją, tris kartus vykusį į šalčiausią planetos dalį ir išgyvenusį, be kita ko, savo laivo sudužimą.

Tuo tarpu jo kolega Leonardo DiCaprio mieliau grįš į Amerikos pietus. Visi prisimename jo vergų pirklį Quentino Tarantino „Ištrūkęs Džango“. Dabar aktorius grįžta prie rasizmo temos, tik gerokai dramatiškesnės jos versijos. „Paramount“ studijos juosta pasakos apie du 1899-pagrobtus juodaodžius berniukus, kuriuos daugybę metų vertė ant scenos vaidinti kanibalus, nevispročius ir net marsiečius. Šįsyk Leo, reikia spėti, ir vėl vaidins blogietį.

„Scanpix“ nuotr./Leonardo DiCaprio filme „Ištrūkęs Džango“ (2012 m.)
„Scanpix“ nuotr./Leonardo DiCaprio filme „Ištrūkęs Džango“

Mylimiausias L.DiCaprio režisierius M.Scorsese jau baiginėja darbus prie naujausio projekto „Tyla“. Nuo pat pirmųjų žinių apie jo kūrimą filmui buvo prognozuojami „Oskarai“, tačiau pastaruoju metu naujienos nebebuvo tokios optimistiškos – „Tyla“ labai ilgai neturėjo premjeros datos, o režisierius niekaip negalėjo sutrumpinti filmo iki mažiau nei trijų su puse valandos. Dabar bėdos, panašu, eina į pabaigą ir gruodžio pabaigoje pasirodysiantis filmas turėtų trukti „vos“ dvi valandas tridešimt devynias minutes.

Tačiau M.Scorsese niekada nemėgo ilgai ilsėtis ir jau pradeda darbus prie kito seniai planuoto projekto – trilerio „Airis“. Gandai apie šią juostą sklando jau daugybę metų, o M.Scorsese niekada neslėpė, jog kartu su „Tyla“ tai dvi istorijos, kurias papasakoti jis nori labiausiai. Panašu, kad darbai juda į priekį ir šį pavasarį numatomi pirmi produkcijos darbai.

2018-ais pasirodyti turėsiantis filmas jau turi baigtą scenarijų, tačiau jokių patvirtintų aktorių. Anksčiau sklandę gandai roles dalino visam būriui M.Scorsese’s favoritų: Robertui De Niro, Alui Pacino, Joe Pesci ir Harvey Keiteliui, bet J.Pesci tvirtino filme nevaidinsiantis, o H.Keitelis teigė, jog niekas kol kas jam neskambino.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Robertas De Niro švenčia 70-ąjį gimtadienį
AFP/„Scanpix“ nuotr./Robertas De Niro

„Airis“, kad ir kas jame bevaidintų, pasakoja tikrą Franko Sheerano istoriją. Šis buvo Antrojo pasaulinio karo veteranas, gerbiamas darbininkų teisių gynėjas, samdomas žudikas ir įtariamasis John F.Kennedy nužudyme. Žodžiu, žmogus, produktyvumu beveik prilygstantis M.Scorsese’i.

Už „9/11 pagal Farenheitą“ geriausiai žinomas Michaelas Moore’as pasirinko kiek kitokią strategiją. Naujausias jo filmas – „Michael’as Moore’as TrumpLande“ – kino teatruose pasirodys jau už savaitės. 73 minutes trunkantis filmas autoriui jau įprastu stiliumi kritikuoja vieną tokį garsų politiką. Tie, kuriems įdomu filmą pamatyti, už savaitės galės jį nusipirkti programoje „iTunes“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Režisierius Michaelas Moore'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Režisierius Michaelas Moore'as

Ne visiems režisieriams sekasi taip pat puikiai. Nors praėjusią savaitę rašėme, kad Darrenas Aronofsky jau nufilmavo savo naują filmą, jo serialas gali likti išvis nepagamintas. „MaddAddam“ pasakoja apie Žemę, kurioje didžiulis potvyinis išnaikino didžiąją žmonių dalį ir režisieriaus teigimu yra visiškai paruoštas filmavimams. Bet kanalas „HBO“ nusprendė jiems priklausiusį projektą paleisti, tad galbūt serialas nėra toks stiprus, kaip ankstesni D.Aronofsky projektai.

Du mėnesiai po pirmojo Vilio Vonkos aktoriaus, Gene’o Wilder’io, mirties, studija „Warner Bros.“ pradeda darbus prie naujo filmo apie šį veikėją. Tačiau tai nebus filmas apie šokolado fabriką, o apie „ankstesnius veikėjo nuotykius“. Ar tai gera mintis – spręsti jums... Bet ne, tai nėra mintis.

2014-ais „Galaktikos sergėtojai“ tapo vienu didžiausių metų filmų ir užsidirbo švytinčius kritikų įvertinimus. Maždaug nuo premjeros dienos režisieriaus James Gunno visi klausinėjo apie antrąją dalį ir štai pagaliau jis davė atsakymų. Ir jie nenuvilia: filmo plakatas ir anonsas spinduliuoja ta pačia energija bei humoru kaip ir pirmoji dalis.

Partnerio nuotr./Guardians of the Galaxy Vol. 2 Sneak Peek
Partnerio nuotr./Guardians of the Galaxy Vol. 2 Sneak Peek

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius