Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 11

„Scanoramos“ atidarymo ceremonijoje – garsūs svečiai (nuotraukos)

Kino gurmanai ir mylėtojai vėl gali džiaugtis – ketvirtadienio vakarą kino centre „Forum Cinemas Vingis“ su iškilminga ceremonija ir Kęstučio Vaiginio Trio grojamais džiazo garsais prasidėjo Europos šalių kino forumas „Scanorama“.
Kino gurmanai susirinko į iškilmingą „Scanoramos“ atidarymą
Kino gurmanai susirinko į iškilmingą „Scanoramos“ atidarymą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 „Scanorama“

Šiais metais „Scanorama“ žiūrovams siūlys per 100 įvairaus žanro ir stilistikos filmų, kuriuose kino gerbėjai galės ieškoti sau artimų temų ir atradimų. Atidarymo vakarą pasveikinti organizatorių ir pasidžiaugti nauja kino švente susirinko ištikimi kino mylėtojai, tarp kurių buvo ir nemažai žinomų veidų.

„Scanoramos“ direktorė Gražina Arlickaitė labiausiai džiaugėsi garbingais užsienio kino kūrėjais, kurie savo dalyvavimu pagerbė Europos šalių kino forumo atidarymą. Salėje tarp žiūrovų sėdėjo rusų kino kritikas Sergėjus Lavrentievas, garsaus Norvegijos Kon Tiki muziejaus marketingo direktorius Halfdanas Tangenas, Janas Erikas Holstas ir kiti. Islandijos aktorius Tomas Lemarquis ir serbų režisierius Vladimiras Perisičius į renginį vėlavo.

Atidarymo filmu šiais metais išrinktas režisieriaus Petterio Molando darbas „Savaip sąžiningas žmogus“. Būtent šiam filmui po peržiūros griaudėjo susirinkusių žiūrovų plojimai.

Kartu su „Scanoramos“ atidarymu prasidėjo ir pirmą kartą Lietuvoje rengiamos Norvegijos dienos, per kurias lietuviai galės susipažinti su norvegų kultūra.

„Scanorama“ Vilniuje vyks lapkričio 11–21 d., Kaune – lapkričio 18–28 d., o Klaipėdoje – lapkričio 23–28 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius