Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 09

„Scope100“ dalyvių išrinktą filmą pamatys visa Lietuva

Šimtą kino mėgėjų subūręs projektas „Scope100“ suteikė galimybę žiūrovams įsikūnyti į kino platintojų vaidmenį ir patiems nuspręsti, koks europietiškas filmas 2017 metais bus rodomas visoje Lietuvoje.
„The Last Family“
„The Last Family“ / Filmo stop kadras

Nuo praėjusių metų lapkričio 1 dienos dalyviai aktyviai žiūrėjo ir balsavo už geriausią filmą. Žiūrovai galėjo rinktis iš septynių naujausių europietiškų filmų, pristatytų Lokarno, San Sebastiano, Karlovi Varų, Toronto bei kituose žymiausiuose Europos ir pasaulio kino festivaliuose.

Bendru projekto dalyvių sprendimu didžiuosius Lietuvos kino ekranus jau šiemet pasieks lenkų režisieriaus Jano Matuszynskio pilnametražis debiutinis darbas „The Last Family“ (Ostatnia rodzina, 2016). Filmas sulaukė didelio susidomėjimo ir kitų projekte dalyvavusių Europos šalių žiūrovų tarpe. Iš devynių šalių šią juostą pasirinko net keturios – ją išvys ne tik Lietuvos, bet ir Prancūzijos, Austrijos bei Čekijos publika.

„The Last Family“ – tai garsaus lenkų dailininko Zdzislawo Beksinskio šeimos istorija, pristatanti siurrealistiškais, postapokaliptiniais paveikslais išgarsėjusį tapytoją, talentingą, neurotišką jo sūnų Tomaszą ir visą buities naštą ant savo pečių nešančią žmoną Zofią. Biografinių dramų stereotipus laužantis pasakojimas nukelia į 80-ųjų laikotarpį, preciziškai atkurdamas vaizduojamo periodo stilistiką. Filmas paperka subtiliai perteiktais ekscentriškos šeimos narių santykiais, juodojo humoro ir absurdo blyksniais.

„Tai – gili ir išskirtinė drama, įrodanti, kad menininko gyvenimas nebūtinai labai skiriasi nuo „paprasto“ žmogaus. Filmas patiks mėgstantiems Beksinskio, siurrealistų, fantastų meną. Taip pat tiems, kas mėgsta biografijas. Vyresnio amžiaus lietuviams – lenkiška buitis bei aplinka primena mūsiškę, o lietuviai kūrėjai galėtų daug iš šio filmo pasimokyti,“ – filmo pasirinkimo motyvus argumentavo vienas konkurso dalyvių.

VIDEO: The Last Family / Ostatnia Rodzina by Jan P. Matuszyński - International Trailer

Filmas sulaukė itin palankių kino kritikų vertinimų ir sėkmingai renka tarptautinių kino festivalių apdovanojimus: Lokarno kino festivalyje įvertintas už geriausią pirmo plano vaidmenį, Čikagos tarptautiniame filmų festivalyje apdovanotas už geriausią kinematografiją, o Denverio kino festivalyje pelnė Krzysztofo Kieslowskio apdovanojimą kaip geriausias filmas.

Kino mylėtojų dalyvavimas „Scope100“ projekte nepasibaigia filmų žiūrėjimu ir balsavimu – jiems suteikta galimybė įsitraukti į filmo platinimo kampaniją bei prisidėti renkant lietuvišką filmo pavadinimą, jį pristatantį anonsą, plakatą, reklaminį šūkį ir tapti tikrais filmo ambasadoriais Lietuvoje.

Projekto įgyvendinimui Lietuvoje skirta ES programos „Kūrybiška Europa“ MEDIA schemos „Auditorijos plėtra“ dalinė finansinė parama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius