Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 30

Sekmadienį „Skalvijoje“ rinksis mažieji knygų ir animacijos mylėtojai

Sekmadienį „Skalvijos“ kino centre rinksis mažieji knygų ir animacinių filmukų mylėtojai. Jau nuo pusiaudienio kino centre šurmuliuos linksma ir spalvinga vaikiškų knygelių mugė, kurią organizuoja leidykla „Nieko rimto“. Ji surengs ir nemokamas vaikiškų knygelių dirbtuvėles, kurių metu vaikai patys pasigamins originalias knygeles – armonikėles, o po jų šeimos kviečiamos į naujausio animacinio filmuko „Eleonoros paslaptis“ premjerą.
Filmas „Eleonoros paslaptis“
Filmas „Eleonoros paslaptis“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Vilnius

„Filmuko herojus – septynmetis Natanielis – patiria daug nuotykių ir išbandymų su knygose gyvenančių pasakų personažais ir labai sau jais susidraugauja. Mes taip pat kviesime vaikus draugauti su knygomis ir pasigaminti savo knygelę iš fantazijos šalies. Vaikai patys galės nusipiešti keletą mėgstamiausių pasakų herojų, armonikėlės principu juos suklijuosime ir kiekvienas turėsime po neįprastą knygelę, kurią galima bus ant siūlo pasikabinti savo kambaryje“, – sakė Lina Valužienė, literatūrinio žurnalo vaikams „Laimiukas“ redaktorė ir dailininkė.

Pasak L. Valužienės, per vaikiškų knygelių mugę šeimos galės ne tik specialiomis leidyklos kainomis įsigyti knygelių, bet ir artimiau susipažinti su filmo „Eleonoros paslaptis“ dailininke Rébecca Dautremer, kuri taip pat iliustravo leidyklos „Nieko rimto“ išleistas knygas „Princesės – pamirštos ir nežinomos“ bei „Sirano“ ir „Įsimylėjėliai“. Pastarąja knyga bus apdovanotas leidyklos paskelbto konkurso įdomiausiai istorijai pagal filmuko „Eleonoros paslaptis“ iliustraciją sukurti nugalėtojas. Prieš filmo „Eleonoros paslaptis“ seansą vaikai išgirs ir kelias šio konkurso istorijas.

Pernai prancūzų režisieriaus Dominique Monféry sukurtas animacinis filmukas „Eleonoros paslaptis“ pasakoja apie ką tik pirmąją klasę baigusį Natanielį, kuris vis dar neišmoko skaityti. Dėl šios priežasties berniukas neapsidžiaugia, kai jo ekscentriškoji teta Eleonora palieka jam raktą nuo didžiulės bibliotekos. Tačiau kartą Natanieliui beklaidžiojant bibliotekoje atsiveria nepaprasta paslaptis – visi knygose gyvenantys vaikų literatūros herojai atgyja ir paprašo berniuką pagalbos.

„Kai kurie iš mūsų skaityti išmoksta anksčiau, kai kurie – vėliau, kaip Natanielis, tačiau kiekvienam pažintis su knygomis atveria naują magišką pasaulį. Tikiuosi, kad „Eleonoros paslaptis“ skatins vaikus skaityti, mylėti pasakas ir dažniau svajoti“, – sakė „Skalvijos“ edukacinių programų koordinatorė Goda Sosnovkienė.

Nuo spalio 3 d. pradedamas rodyti animacinis filmukas „Eleonoros paslaptis“ visus metus suksis „Skalvijos“ kino centre. Šis filmukas – tai programos „Karlsono kinas“, pristatančios gerą lietuvišką bei europietišką kiną vaikams, dalis. Su meile ir šiluma kuriama programa „Karlsono kinas“ vaikus su tėveliais apsilankyti kine kviečia kiekvieną savaitgalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius