Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 25

„Šeršėliafam“ atvėrusio filmo „Akordas“ režisierė J.Lapinskaitė: „Gyvenime matome ne tik gražias vaivorykštės spalvas“

Penktadienio vakarą kino teatre „Pasaka“ buvo atidarytas jubiliejinis, 10-asis, kino festivalis „Šeršėliafam“. Keturiuose Lietuvos miestuose vyksiantis festivalis žiūrovams šiemet pristatys 25 moterų ir apie moteris sukurtus filmus.
Janina Lapinskaitė
„Šeršėliafam“ atidarymo akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Šeršėliafam“ atidarymo filmu tapo režisierės Janinos Lapinskaitės dokumentinis trumpametražis filmas „Akordas“, pasakojantis socialinės klounės Joanos istoriją – apsirengusi spalvingais rūbais ir užsidėjusi raudoną nosį Joana su aktorių komanda keliauja į ligonines, kad praskaidrintų sunkiomis ligomis sergančių vaikų kasdienybę.

Filme Joana-klounas žvilgteli į pačios Joanos gyvenimą, kupiną ne tik džiaugsmo, bet, kaip teigia ji pati, ir liūdesio bei kur kas tamsesnių spalvų.

Pristatydama filmą festivalio įkūrėja ir vadovė Greta Akcijonaitė sakė, jog J.Lapinskaitė yra tarsi kertinis akmuo, kalbant apie moteris Lietuvos kine: „Mano pažintis su moterimis lietuvių kine prasidėjo nuo jūsų, labai džiaugiuosi, kad šią draugystę tęsiame“.

Pristatydama filmą festivalio įkūrėja ir vadovė Greta Akcijonaitė sakė, jog J.Lapinskaitė yra tarsi kertinis akmuo, kalbant apie moteris Lietuvos kine.

Prieš peržiūrą J.Lapinskaitė sakė: „Gyvenimas iš tikrųjų yra gražus, bet jame matome ne tik gražias vaivorykštes spalvas“. Režisierė teigė pasirinkusi filmuoti Joaną, kuri dovanoja „džiaugsmo pudrą“ tiems, kuriems jos trūksta labiausiai, tačiau kartu kvietė prisiminti, jog džiaugsmu turime nepamiršti dalintis ir su tokiais žmonėmis kaip jos filmo herojė, kuri kartu su šeima dalyvavo premjeroje.

Atidarymo metu buvo paskelbta Metų kino moters apdovanojimo laureatė. Ja kino industrijos profesionalų sprendimu šiemet tapo operatorė Kristina Sereikaitė, kuriai atiteko 500 eurų vertės piniginis prizas. Režisierė Giedrė Žickytė pelnė 15min skaitytojų simpatijų prizą. Metų kino moters apdovanojimui taip pat buvo nominuota reklamų kūrėja, idėjos „Normalios bobos eina OUT“ inciatorė Dovilė Filmanavičiūtė.

Festivalis „Šeršėliafam“ šiemet nuo lapkričio 25-osios iki gruodžio 4-osios vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Gargžduose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius