-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 16

„Skalvijos“ kino akademija kviečia registruotis norinčius mokytis kino

Kino pradmenų jaunimą mokanti „Skalvijos“ kino akademija renka jau 5-ąją moksleivių laidą, neabejingą kinui ir norinčią iš arčiau su juo susipažinti. Iki rugpjūčio 31 d. mokiniai kviečiami pasirinkti, kuri kino programa – vaidybinio, dokumentinio kino ar kino kritikos – juos domina labiausiai ir nuo rudens pasinerti į kino atradimo džiaugsmus kartu su bendraminčiais.
„Skalvijos“ kino akademijos užsiėmimas
„Skalvijos“ kino akademijos užsiėmimas / „Skalvijos“ nuotr.

„Aš labai mėgau žiūrėti filmus, tačiau nieko neišmaniau ir neturėjau jokios patirties. Kai sužinojau apie „Skalvijos“ kino akademiją, galvoje sukosi daug įvairių su kinu susijusių idėjų, norėjau jas įgyvendinti. Todėl svarstant, ar stoti į „Skalvijos“ kino akademiją, manau, svarbiausia mėgti kiną ir norėti apie jį išmanyti daugiau, turėti idėjų, o patirtis nėra tokia svarbi“, – įsitikinusi buvusi „Skalvijos“ kino akademijos studentė Marija Kavtaradzė.

Labiausiai jaunoji kino režisierė džiaugiasi, kad „Skalvijos“ kino akademijoje ji sutiko daug kinu užsidegusių žmonių ir subūrė savo kūrybinę komandą. Čia ji su bendramoksle Marija Stonyte sukūrė trumpametražį filmą „Paskutinis žmogus, su kuriuo kalbėjau“, šiemet per „Sidabrinės gervės“ kino apdovanojimus pelniusį sidabrinį kiaušinį už geriausią studentišką filmą.

„Kiekvienas studentas čia gauna tai, ką pasiima. Prižadėt, kad kiekvienas po Akademijos išmanys kiną, sunku, tačiau su visais dirba savo srities profesionalai. Be to, mokiniai patenka į terpę, kur visi išprotėję dėl kino, juos vienija stipri, kūrybinga bendruomenė ir smalsumas, noras domėtis bei dalintis aplinkiniu pasauliu“, – sakė kino režisierė Giedrė Beinoriūtė, viena iš „Skalvijos“ kino akademijos dėstytojų.

Nuo rudens „Skalvijos“ kino akademijoje jauniesiems kino studentams vyks kino istorijos paskaitos bei praktiniai užsiėmimai, kurių metu jie mokysis kino kalbos pagrindų, dirbti su kino technika (kamera, apšvietimu, garsu ir kt.).

Pasirinkę vaidybinio kino programą, mokiniai studijuos dvejus metus, pažindindamiesi su skirtingais kūrybinio proceso etapais: kino dramaturgija, režisūra, montažu, darbu su aktoriais, gilinsis į operatoriaus darbo ypatumus. Kiekvieno semestro pabaigoje Akademijos studentų sukurtus trumpo metro filmukus bus galima išvysti viešose peržiūrose „Skalvijos“ kino centre.

Pasirinkę dokumentinio kino programą jaunieji kino mėgėjai studijuos vienerius metus. Jie susipažins su dokumentinio kino istorija ir teorija, gilinsis į dokumentinio kino kūrimo specifiką bei patys kurs trumpas istorijas iš realaus gyvenimo.

Akademijoje taip pat dėstoma vienerius metus trunkanti kino teorijos bei analizės programa, į kurią studentai renkami kas dvejus metus.

Susidomėję kviečiami užsiregistruoti į „Skalvijos“ kino akademiją el. paštu akademija@skalvija.lt. Daugiau informacijos ir registracijos anketą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius