-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 20

Skandalinga „Zero 2“ premjera – galas filmams impotentams! (nuotraukos)

„Čia „Zero II“ bl...“ – keldamas degtinės stikliuką filmo premjeros išvakarėse šmaikštavo aktorius Saulius Siparis, įvesdamas visus į filmo kontekstą. Būtent šiai ekscentriškai ir provokuojančiai kino juostai trečiadienį buvo ištiestas raudonasis kilimas, palydėtas riebiais keiksmažodžiais ir numintas fotoaparatų blykstėmis apakintų Lietuvos žvaigždžių.
Ramūnas Rudokas juokavo su Sauliu Sipariu
Ramūnas Rudokas juokavo su Sauliumi Sipariu. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ne apie papus, ne apie keiksmažodžius, ne apie narkotikus yra šis filmas, o apie žmones. Didelių papų eroje šiame filme jūs pamatysite, kad ne papai esmė, kad nereikia tų papų“, – „Zero II“ premjerą pristatė jame vaidinęs aktorius Ramūnas Rudokas.

Filmo režisierius Emilis Vėlyvis savo antrąjį pilnametražį filmą sukūrė kaip priešpriešą lietuviškiems depresyviems filmams, finansuojamiems Kultūros ministerijos.

„Siekiu, kad Lietuvoje atsirastų komercinio kino tendencija. Jeigu mes tai pradėsime, atsiras žmonių, kurie norės tai tęsti, – tikėjo režisierius. – Psichinis nihilizmas, visiška depresija – reikia ką nors pastatyti prieš tokius lietuviškus filmus. Filmas turi turėti potenciją, o ne būti impotentas!“

Kūrėjas prašė savęs nevadinti naujos srovės lyderiu, nes jis viską daro remdamasis savo pasaulėžiūra.

„Nesakau, kad esu vedlys, nekryžiuokite manęs, bet reikia pradėti šnekėti apie komercinį kiną, kad bent postūmis atsirastų! – entuziastingai kvietė E.Vėlyvis. – Tai nėra komedija, nėra veiksmo filmas, nėra trileris, nėra siaubo žanras. Žiūrovai pamatys detektyvinę muilo operą, nes tai tas žanras, kurį mes geriausiai suprantame Lietuvoje.“

Filmo aktoriai neslėpė jaudulio prieš pamatydami galutinį „Zero 2“ variantą, bet džiaugėsi dalyvaudami komercinio kino perversme.

„Aš, kaip žmogus, galiu su daug kuo nesutikti, bet tai yra geras scenarijus ir geras filmas. Man, kaip aktoriui, ten tikrai buvo ką veikti“, – tikino Kęstutis Jakštas.

Jam pritarė vieną minutę, anot jo paties, šiame filme vaidinantis aktorius Saulius Siparis.

„Labai tikiu, kad tai, kas vyksta dabar, turi perspektyvą. Kinas yra biznis. O kažkokie trys partizanai, praeinantys rūke, neturi ateities“, – buvo įsitikinęs aktorius.

„Nenusiteikite nei džiugiai, nei skeptiškai. Eikite su tuščia galva ir tikėkitės nieko, – ragino R.Rudokas, prašydamas kritikų ir žiūrovų atlaidumo. – Nebūkite žudantys iš karto – būkime vienas kitam geresni.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius