Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 28

Spindintys „Oskarai“ Holivudo gyventojų akimis

Kai pasaulio žiniasklaidos dėmesys nukreipiamas į „Kodak“ teatro raudonąjį kilimą ir JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimus, Los Andželo – „Oskarų“ teikimo ceremonijos miesto-šeimininko – gyventojai balansuoja tarp išdidumo ir susierzinimo dėl apkartusios kasdienybės.
JAV kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimai
JAV kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prestižiškiausiam pasaulio kino renginiui miestas pradėjo ruoštis, kaip ir kasmet, dar prieš kelis mėnesius, o eiliniai miestiečiai nepatogumus pradėjo jausti prieš savaitę. Eismas aplink „Kodak“ teatrą, kuriame vyksta renginys, buvo apribotas, uždarytos svarbios Vakarų Holivudo arterijos – Highland gatvė ir Holivudo bulvaras.

Prestižiniuose „Montage“, „Ritz“, „Bel Air“ ir „4 Seasons“ viešbučiuose neliko laisvų vietų.  Ne vien dėl to, kad į Los Andželą prigužėjo žvaigždžių. Kaip sako vietiniai, žvaigždės vienos nevaikšto –  priklausomai nuo garsenybės „kalibro“ kartu keliauja virėjai, stilistai, medikai, treneriai, tarnai, auklės, draugai ir apsauga.  Nenuostabu, kad mieste neliko laisvų viešbučių ir nuomojamų mašinų, o kai kur šios paslaugos ir pabrango.

Daumanto Mikučionio nuotr./Holivude
Holivude

Kitas „Oskarų“ sukeltas reiškinys – išpopuliarėję prabangių viešbučių barai, nes čia paprastiems mirtingiesiems lengviausia pamatyti bare apsiblaususią ar tiesiog pro šalį einančią garsenybę.  Investavę pusdienį savo gyvenimo ir 20 JAV dolerių (apie 50 Lt) į „pinakoladą“ „Montage“ viešbutyje, galite pamatyti Nicole Kidman arba Oprah Winfrey su palyda. Arba tik palydą, priklausomai nuo savo sėkmės.  Tiesa, dėl geriausių vietų čia konkuruosite su tikrais garsenybių sekiojimo meistrais – paparacais. 

Jei nesate dėl kino žvaigždžių išprotėjęs taip, kad jas persekiotumėte, greičiausiai švęstumėte taip, kaip dauguma vietinių – prie TV ekranų, su draugų kompanija, užkandžiaujant „politiškai korektišku“ greituoju maistu: organiškom morkytėm, brokoliais, neriebiais sūrio padažais, ruginiais traškučiais, „hot dogais“ su dešrelėm be E ir čili iš natūraliomis sąlygomis užaugintos jautienos.  Faktas, kad karvės, iš kurių pagamintas čili, būdamos gyvos mito tik žole – ypač svarbus, nes per vakarą pakartojamas keliskart.

Bet kuriame vakarėlyje atsiduri per vieną žingsnelį (arba vieną bendrą „Facebook“ draugą) nuo pasaulinių garsenybių.Los Andželas – žvaigždėtas miestas

Kita Los Andželo ypatybė – čia gyvena žvaigždės, žmonės panašūs į žvaigždes, žmonės, kurie nori būti panašūs į žvaigždes arba žmonės, kurie dirba su žvaigždėm.  „Enternainment industry“ – taip pastaruosius išdidžiai vadina vietiniai.  Dėl to bet kuriame vakarėlyje atsiduri per vieną žingsnelį (arba vieną bendrą „Facebook“ draugą) nuo pasaulinių garsenybių.  Štai ir lankydamasis „Oskarų“ vakarėlyje pas draugus Vakarų Holivude, padariau spontanišką apklausą. Paaiškėjo, kad esu per „žingsnį“ nuo grupės „Aerosmith“ lyderio Steveno Tylerio, su kuriuo muziką kuria vienas iš svečių; Dustino Hofmano, kurio filmui scenarijų rašo šeimininkės vyras, ir O.Winfrey, kuri tiesiog apsiperka parduotuvėje, kurioje dirba vakarėlio šeimininkė.

Daumanto Mikučionio nuotr./Paparacas
Paparacas

Tuo tarpu  „Oskarų“ ceremonija baigėsi – jos rezultatai akimirksniu atsidūrė pasaulio ir Lietuvos naujienų portalų matomiausiose vietose. Nauji kino pasaulio didvyriai ir didmoterys pasuko į daugybę prabangių vakarėlių – „Oscar Afterparty“, o vietiniai – ta išprotėjusioji dėl garsenybių dalis – suskubo į dar vieną vietinę pramogą – „Oscar party crashing“.  Tokios veiklos tikslas – patekti į garsenybių vakarėlį nekviestam, o sėkmės paslaptis – dėvėti tamsius akinius ir nežmoniškai pasitikėti savimi.  Šių dalykų kombinacija sukuria žvaigždės aurą, o šio reportažo autoriui ir kitiems sėkmės pritrūkusiems nevykėliams apsimetėliams belieka nusipirkti paguodos prizą – paauksuotą „Oskaro“ statulėlės formos šokoladuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius