Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 10

Startuoja neprofesionaliems kino kūrėjams skirtas projektas „Kuriam kiną!”

Naujai pristatomame projekte „Kuriam kiną!“ kviečiami dalyvauti visi norintys žengti pirmus, o gal ir antrus žingsnius kino kūrimo kelyje ir su profesionalų pagalba sukurti savo filmą. Jeigu visada norėjote sukurti filmą, tačiau nežinojote nuo ko pradėti, tai šis projektas kaip tik jums. Projekto nugalėtojai bus apdovanoti puikiais prizais!
Kinas
Kinas / A. Ufartas

„Kuriam kiną!“ skirtas jauniems (14-35 m.), neprofesionaliems kino kūrėjams, siekiantiems pradėti kurti kiną, tobulinti savo įgūdžius ir norintiems pristatyti savo kūrinius platesnei auditorijai. Tereikia pagavus įkvėpimą pradėti kurti ir užregistruoti savo filmą projekto puslapyje www.kuriamkina.lt.

www.kuriamkina.lt gausu patarimų vertingų visiems pradedantiems kino entuziastams. Juos dalina profesionalai jau sukūrę ne vieną filmą. Priedo, projekto metu iš dalyvių dažniausiai užduodamų klausimų (D.U.K.) bus pildoma atskira skiltis, kurioje kiekvienas galės pasiskaityti kaip spręsti vieną ar kitą keblią situaciją.

„Pagrindinis projekto tikslas – padėti žengti pirmus žingsnius kino kūrimo kelyje. Suteikti pradedantiems kino kūrėjams pagrindinę informaciją ką reikėtų daryti kai apsisprendi kurti filmą ir parodyti, kad net iš paprastų, buityje naudojamų daiktų galima susikurti priemones reikalingas filmų kūrimui. Taip pat suteikti galimybes kūrėjams pristatyti savo darbus platesnei auditorijai“, – pasakoja vienas iš projekto kūrėjų Tadas Bojarskas.

Projekto dalyviai iki gruodžio 10 d. turi atsiųsti iki 5 minučių, niekur anksčiau nepublikuotą, bet kokio žanro kino filmą laisva tema. Konkursiniam darbui netaikomi techniniai reikalavimai, filmas gali būti sukurtas naudojant tiek profesionalią įrangą, tiek mobilų telefoną. Sudaryta komisija atrinks 5 konkurso finalininkus, iš kurių nugalėtojus išrinks žiūrovai. Priziniame fonde laimėtojų laukia vaizdo kamera Sony PJ260VE, mokomųjų knygų apie kino kūrimą rinkinys ir vertinga DVD filmų kolekcija.

Projekto finalininkų darbai bus demonstruojami www.kuriamkina.lt ir www.15min.lt, geriausius filmus bus siūloma įtraukti  į trumpametražių filmų programas kino festivaliuose.

Projektą finansuoja Lietuvos respublikos Kultūros ministerija.

Daugiau informacijos: kuriamkina@ironcat.lt
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius