-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 02

Stevenas Spielbergas: „Tintino istorija prieš 30 metų mane pakerėjo be žodžių“

Pirmąsyk pilnametražio animacinio filmo ėmęsis garsus režisierius Stevenas Spielbergas neabejoja, kad jo ir kito kino meistro Peterio Jacksono tandemas sugebės belgų rašytojo Herge sukurtą berniuką reporterį Tintiną paversti pasauliniu hitu.
Kadras iš filmo „Tintino nuotykiai: Vienaragio paslaptis“
Kadras iš filmo „Tintino nuotykiai: Vienaragio paslaptis“ / Filmo kūrėjų nuotr.

Filmo platintojų pranešime spaudai teigiama, kad nuotaikingas lietuviškai dubliuotas 3D filmas visai šeimai „Tintino nuotykiai: Vienaragio paslaptis“ jau pasiekė šalies kino teatrus, o jo kūrėjas S.Spielbergas viliasi, kad tokia neamerikietiška, iš pažiūros grėsminga ir brangi avantiūra sugebės nuoširdumu ir humoru papirkti žiūrovus. Ironiška, tačiau belgų rašytojo Herge (tikrasis vardas Georgesas Prosperas Remi) komiksų knygutės buvo parduotos milijonais egzempliorių, tačiau iki šiol visos jų ekranizacijos patirdavo fiasko.

Sužinojau, kad jis – atkaklus, smalsus jaunas atradėjas. Jo aistra aiškintis paslaptis mane įkvėpė. Buvau sužavėtas, kad jo niekas negalėjo sustabdyti.

Tarsi meilė iš pirmo žvilgsnio

„Nekalbu ir neskaitau prancūziškai, tačiau 1981-aisiais, kai Prancūzijoje pamačiau mano filmo „Indiana Džounsas ir dingusios Sandoros skrynios ieškotojai“ apžvalgą, pamačiau tik vieną žodį – Tintinas. Išvertėme tą tekstą ir paaiškėjo, kad mano filmas tarsi atidavė savotišką pagarbą Herge ir jo Tintinui“, – sakė žinomas režisierius.

Nors tekste buvo prielaida, kad S.Spielbergas puikus Tintino nuotykių žinovas, pats kino kūrėjas teigė anksčiau kūrinių apie Tintiną nematęs, tad asistentė nupirko režisieriui vieną Herge knygelę prancūzų kalba. „Mane įkvėpė Herge iliustracijos... Nesuprasdamas nė žodžio supratau visą istoriją. Tuomet nusipirkau visas knygas apie Tintiną. Sužinojau, kad jis – atkaklus, smalsus jaunas atradėjas. Jo aistra aiškintis paslaptis mane įkvėpė. Buvau sužavėtas, kad jo niekas negalėjo sustabdyti. Stebino ir jo bei kapitono Arčibaldo Hedoko draugystė, kurioje jie – tarsi Jin ir Jang“, – trejų dešimtmečių senumo įspūdžiais dalijosi S.Spielbergas. Režisieriaus teigimu, jis kaip mat sumanė perkelti Tintino istoriją į didįjį ekraną, o šį savo užmojį pradėjo susitikimu su pačiu Herge. Deja, vos po kelių savaičių sunkiai sirgęs rašytojas mirė, bet spėjo palaiminti S.Spielbergo sumanymą. „Tačiau vis nesisekė su scenarijumi, leidau pasibaigti terminui, kuriam įsigijau autorių teises. Vėl Tintino ėmiausi 2001-aisiais, kai atėjo nušvitimas, kaip jį įgyvendinti. Šįsyk nutarėme kurti animaciją su aktorių pagalba – sujungėme veiksmo filmą ir animacinį filmuką į vieną“, – džiūgavo S.Spielbergas.

Iššūkį prilygino garsiesiems „Nasrams“

„Herge paveldėtojai leido, kad filme sujungtume keleto knygų istorijas tam, kad galėtume parodyti, kaip Tintinas ir kapitonas Hedokas susitiko“, – pasakojo režisierius. Anot jo, ar verta buvo veltis į šią 85 mln. svarų sterlingų (apie 336 mln. Lt) kainavusią avantiūrą apie berniuką iš komiksų ir jo šunį, parodys žiūrovai. „Kas galėjo pamanyti, kad mano 1975-ųjų „Nasrai“ visiems patiks. Man buvo 27-eri, 100 dienų atsilikau nuo grafiko, siaubingai viršijau biudžetą, o kino studija mane išvadino jaunu ir neatsakingu. Atrodė, bus tikra katastrofa. Kas galėjo atspėti, kad žiūrovams „Nasrai“ taip patiks. Tintino likimas publikos rankose“, – kviesdamas į teatrus šeimas visame pasaulyje sakė S.Spielbergas.

Filmo „Tintino nuotykiai: Vienaragio paslaptis“ anonsas lietuvių kalba:

VIDEO: Tin Tin LT clear trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius