Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 19

Tamsos valdovas Voldemortas gąsdino ne tik Harį Poterį, bet ir filmavimo komandą

Hario Poterio medžioklė prasidėjo! Penktadenį, lapkričio 19 dieną, Lietuvos kino teatruose – oficiali paskutiniojo filmo „Haris Poteris ir Mirties relikvijos“ pirmosios dalies premjera.
Filmas „Haris Poteris ir Mirties relikvijos“ (pirmoji dalis)
Filmas „Haris Poteris ir Mirties relikvijos“ (pirmoji dalis) / Kadras iš filmo

„Aš nužudysiu Harį Poterį“, – filmo pradžioje grėsmingai pareiškia Voldemortas. Tamsos valdovas Voldemortas daug metų slėpėsi šešėlių pasaulyje, laukdamas tinkamos valandos sugrįžti ir užvaldyti burtininkų pasaulį. Ir štai toji valanda išaušo – Voldemorto vadovaujami Mirties valgytojai perėmė Magijos ministerijos kontrolę. Tačiau Voldemortui reikia įrodyti visišką savo galią, todėl jis privalo surasti ir sunaikinti vaiką, kurio nesugebėjo įveikti prieš daug metų.

Ne tik Haris Poteris ir jo draugai, bet ir žiūrovai kino teatre krūpteli išgirdę Voldemorto vardą. Voldemortas – tamsiausias ir baugiausias veikėjas Hario Poterio serijose. Neveltui jo vardą burtininkų pasaulyje minėti uždrausta.

Voldemortą „Hario Poterio“ filmų serijose suvaidino net penki aktoriai. Filme „Haris Poteris ir Mirties relikvijos (1 dalis)“ Tamsos valdovo vaidmenį sukūrė vienas garsiausių britų aktorių Ralphas Fiennesas, žinomas iš filmų „Anglas ligonis“, „Schindlerio sąrašas“ ir kitų.

„Ralpho Voldemortas kelia šiurpą. Kaip aktorius Ralphas sugeba įsiskverbti į tamsiausias žmogaus prigimties gelmes. Gali kone fiziškai pajusti, kaip filmavimo aikštelėje kyla temperatūra, vos tik jis įsijaučia į personažą“, – sakė filmo režisierius Davidas Yatesas.

Režisierius neslėpė, kad filmuojant Voldemorto scenas, filmavimo aikštelėje įsivyraudavo šiurpą kelianti atmosfera.

„Voldemortą valdo įniršis. Vienintelis dalykas, kuris jį uždega, yra galia ir valdžia – galimybė valdyti ir manipuliuoti žmonėmis ir galiausiai juos sunaikinti. Tai jo priklausomybė“, – apie savo veikėją kalbėjo Ralphas Fiennesas.

Mirties valgytojai paklūsta Voldemorto įsakymams, nes juos kausto baimė. Voldemortas kartais provokuoja savo parankinius, nes vienintelis būdas patikrinti Mirties valgytojo ištikimybę – užuosti baimę jo širdyje. Vienintelis Voldemorto tarnas, su kuriuo Tamsos valdovas elgiasi švelniai, yra milžiniška nuodinga gyvatė Nagini – klastingiausia ir nuodingiausia būtybė burtininkų pasaulyje. Persekiodamas Harį Poterį, Voldemortas patiki Nagini tykoti jaunojo burtininko jo gimtosiose vietose ir prie tėvų kapo.

Neseniai vykusioje apklausoje britų moksleiviai išrinko Voldemortą žiauriausiu visų laikų literatūros piktadariu.

Tuo tarpu rašytoja Joanne K.Rowling prilygino Voldemorto beprotybę, jo siekį manipuliuoti žmonėmis su žmonijos priešais paskelbtais istoriniais veikėjais A.Hitleriu ir J.Stalinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius