Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 22

Tarp didžiausių kino nevykėlių – „Meilės guru“ ir Paris Hilton (atnaujinta 14.40 val., video)

Mike'o Myerso komedija „Meilės guru“ (The Love Guru) ir garsioji paveldėtoja Paris Hilton šiemet buvo didžiausi kino nevykėliai, nusprendė „Auksinių aviečių“ teikėjai.
Paris Hilton
Paris Hilton / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šį, 29-ąjį visai ne prestižinių apdovanojimų sezoną kritikų supeikta M.Myerso juosta gavo tris auksiniais dažais nupurkštas „avietes“, kurios, pasak organizatorių, kainuoja po keturis dolerius ir 97 centus (13,54 lito).

Kanadiečių aktorius ir jo komedija, kuri žiūrovų kino teatruose beveik nesulaukė, buvo pripažinti atitinkamai blogiausiu 2008 metų aktoriumi ir blogiausiu 2008 metų filmu. „Auksinės avietės“ buvo išdalytos šeštadienį – garbingiausių kino apdovanojimų „Oskarų“ įteikimo ceremonijos išvakarėse.

„Meilės guru“, kurioje M.Myersas vaidina dvasinį gyduolį, turintį pamilti save, kad iki galo realizuotų savo potencialą, taip pat gavo „avietę“ už blogiausią scenarijų.

Negana to, viešbučių tinklo paveldėtojai P.Hilton nusišypsojo reta „sėkmė“ gauti dvi „Auksines avietes“ už vaidybą – antroji jai buvo paskirta už blogiausią antrojo plano vaidmenį filme „Repo: The Genetic Opera“, kuris vos vienoje recenzijoje buvo vadinamas ir siaubingu, ir bjauriu, ir užgauliu.

„Meilės guru“ viso pasaulio kino teatruose uždirbo tik 40,8 mln. dolerių (112 mln. litų). Tai didžiulė nesėkmė po trijų M.Myerso filmų apie Ostiną Pauersą, kurie visame pasaulyje drauge uždirbo 675 mln. dolerių (1,85 mlrd. litų).

Vis dėlto su M.Myersu dėl „Auksinių aviečių“ sėkmingai varžėsi P.Hilton, kuri, galima sakyti, ištesėjo savo pažadą po kalėjimo 2007 metais siekti mažiau visuomenės dėmesio – 2008-aisiais ji nusifilmavo dviejuose filmuose, kurių niekas nežiūrėjo.

Blogiausios aktorės „avietę“ ji gavo už darbą filme „Noriu jos, nenoriu tos“ (The Hottie and the Nottie). Šią juostą, kurioje vakarėlių liūtė vaidina pupytę, neinančią į pasimatymą, kol jos neišvaizdi bičiulė neras sau vaikino, britų „Daily Mirror“ pavadino „monumentalaus baisumo“ filmu.

Negana to, viešbučių tinklo paveldėtojai P.Hilton nusišypsojo reta „sėkmė“ gauti dvi „Auksines avietes“ už vaidybą – antroji jai buvo paskirta už blogiausią antrojo plano vaidmenį filme „Repo: The Genetic Opera“, kuris vos vienoje recenzijoje buvo vadinamas ir siaubingu, ir bjauriu, ir užgauliu.

Šis siaubo miuziklas apie žmones, kuriems persodinami organai ir kurie, jei laiku už juos nesumoka, sulaukia jų atsiimti ateinančių vyrų, ir „Noriu jos, nenoriu tos“ drauge JAV kino teatruose net nesurinko 200 tūkst. dolerių (549 tūkst. litų).

Blogiausio režisieriaus „Auksinė avietė" ir blogiausio karjeros pasiekimo apdovanojimas atiteko Uwe Bollui – už tris filmus: „Karaliaus vardu. Požemių pasaulio sakmė“ (In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale), „1968: Tunnel Rats“ ir „Postal“.

„Auksinių aviečių“ steigėjas Johnas Wilsonas sakė, jog U.Bollo ir P.Hilton filmai yra tokie blogi, kad jis net gali numatyti jųdviejų bendradarbiavimą.

„Ji yra 21-ojo amžiaus Zsa Zsa Gabor. Ji garsėja tuo, su kuo leidžia laiką. Jokiais talentais ji negarsėja, – sakė J.Wilsonas. – Ji galiausiai gali dirbti su Uwe Bollu. Ji galėtų būti pagrindinė vampyrė (filme) „Bloodrayne 3“.

J.Wilsonas nesutinka su kitais „Auksinių aviečių“ balsuotojais dėl „Meilės guru“ ir sako, kad dar sykį jį pasižiūrėjęs nebemano, kad tai blogiausias metų filmas: „Pora dalykų, kuriuos jis padarė, privertė mane nusijuokti, o šiais laikais du kartai per vieną komediją, kai nusijuoki, jau yra aukštas lygis“.

Tarp kitų laureatų yra buvęs Džeimsas Bondas Pierce'as Brosnanas, kuris gavo blogiausio antrojo plano aktoriaus „avietę“ už savo vaidmenį ABBA miuzikle „Mamma Mia!“.

Tuo tarpu Steveno Spielbergo atgaivinta Indianos Džounso istorija filme „Indiana Džounsas ir krištolo kaukolės karalystė“ (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull) buvo pripažinta blogiausios priešistorės, perdirbinio ir tęsinio kategorijoje.

„Aviečių“ laureatus išrenka 657 balsuotojai, gyvenantys Jungtinėse Valstijose ir 19-oje užsienio valstybių.

„Auksinių aviečių“ renginyje nominuotųjų paprastai nesimato, bet Halle Berry prieš ketverius metus pademonstravo kilnumą ir atvyko atsiimti savo „avietės“ už „Moterį-katę“ (Catwoman).

Pateikiame visą sąrašą:

Blogiausias filmas – „Meilės guru“.

Blogiausias aktorius – M.Myersas.

Blogiausia aktorė – P.Hilton („Noriu jos, nenoriu tos“).

Blogiausias antraeilis aktorius – P.Brosnanas („Mamma Mia!“).

Blogiausia antraeilė aktorė – P.Hilton („Repo! The Genetic Opera“).

Blogiausia scenos pora – P.Hilton arba su Christine Lakin, arba su Joeliu Davidu Mooreu („Noriu jos, nenoriu tos“).

Blogiausias scenarijus – Grahamas Gordy ir M.Myersas („Meilės guru“).

Blogiausias režisierius – Uwe Bollas („Tunnel Rats“, „Karaliaus vardu. Požemių pasaulio sakmė“ ir „Postal“).

Blogiausia priešistorė, perdirbinys ir tęsinys: „Indiana Džounsas ir krištolo kaukolės karalystė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius