Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 23

TOP 10 filmų Joninių savaitgaliui

Ilgasis savaitgalis ant nosies, tad kad netektų sukti galvos, kaip praleisti laisvą laiką, rekomenduojame dešimt filmų, kurie padės atsipūsti. Stengiamės parinkti filmus, kurie tiktų įvairiems skoniams – ir komedijų, kad pasikrautumėte teigiamų emocijų, ir dramų, kad susimąstytumėte, ir fantastikos, kad praplėstumėte akiratį. Gero žiūrėjimo.
Filmai
Filmai / Stop kadras

1. Tvirti vyrukai (2012) Kriminalinė veiksmo komedija / IMDB: 6,5

Po 28-erių metų, praleistų kalėjime, į laisvę paleidžiamas Valas (Alas

Pacino). Jį prie kalėjimo vartų pasitinka senas draugas ir partneris Docas (Christopheris Walkenas). Valas nori imtis senų darbelių, tačiau nežino, kad Docą nusamdęs mafijos bosas – keršydamas už sūnaus mirtį jis linki Valui mirties. Prie kompanijos prisijungia Hirshas (Alan Arkinas), pabėgimų meistras, ir nuotykiai prasideda. Filmas buvo nominuotas „Auksiniam gaubliui“.

2. Apsimetėlis, sukčius ir dama (2014) / Romantinis trileris / IMDB: 6,2

Trileris „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ mus nukelia į 1962-iuos. Pasakojimas prasideda, kai rafinuota ir elegantiška amerikiečių pora, charizmatiškasis Chesteris MacFarlandas (Viggo Mortensenas) ir jo žavinga jauna žmona Colette (Kirsten Dunst), atvyksta į Atėnus. Lankydamiesi Akropolyje sutuoktiniai susipažįsta su Rydalu (Oscaras Issacas), jaunu graikų kalbą mokančiu amerikiečiu, kuris dirba turistų gidu ir noriai pelnosi iš atvykėlių net ir apgaulės būdu. Pakerėtas Colettės grožio ir jos vyro turtų bei išprusimo Rydalas su malonumu sutinka pavakarieniauti su Macfarlandais. Tačiau ne viskas taip paprasta ir gražu kaip atrodo – iš pirmo žvilgsnio malonus ir mandagus Chesteris slepia tamsias paslaptis.

3. Tu esi čia (2013) / Komedijinė drama / IMDB: 5,3

Du geriausi draugai - Steve'as Dallas (Owenas Wilsonas) ir Benas Bakeris (Zachas Galifianakisas) – neišskiriami nuo pat vaikystės. Vieną dieną Benas sužino apie tėvo mirtį – kartu su draugu į laidotuves išskrenda ir Steve'as. Nors Beno ir jo tėvo santykių negalėtum pavadinti bent pakenčiamais, tačiau būtent jam atiteko visas tėvo turtas. Beno sesuo Terry šoke – ji visą gyvenimą rūpinosi tėvu, tačiau šis pasirinko ne ją. Ji nusprendžia kovoti su broliu, tačiau kova išvirsta į... Vienu žodžiu, patys pamatysite, kaip vystėsi ši jausmų komedija.

4. Vaizdai ir žodžiai (2013) / Romantinė komedijinė drama / IMDB: 6,6

Anglų kalbos mokytojas Jackas Marcusas (Clive'as Owenas) yra rašytojas ir poetas, kuris moko rašymo meno. Jis geras mokytojas, kuris motyvuoja studentus, parodydamas, kaip žodžiai daro poveikį mūsų veiksmams. Iš kitos pusės Jackas jau seniai nieko nebespausdina, o nusivylimą savo gyvenimu skandina taurelėje. Tokioje gyvenimo duobėje jis sutinka Dina Delsanto (Juliette Binoche), taip pat mokytoja, mokančia tapybos. Tarp herojų užsimezga jausmai – nuo provokacijų, intelektualinės dvikovos iki kūnų draugystės.

5. Atpildas (2013) / Istorinė romantinė drama / IMDB: 7,1

Sukurtame pagal populiarią autobiografinę apysaką, filme „Atpildas“ pasakojama tikra Eriko Lomakso (Colinas Firthas), D. Britanijos armijos karininko, Antrojo pasaulinio karo metais tapusio karo belaisviu ir patyrusio kančias Japonijos darbo stovykloje, istorija. Praėjus daugeliui metų, Lomaksas ir jo gražuolė mylimoji Pati (Nicole Kidman) sužino, kad už daugelį jo kančių atsakingas japonų vertėjas dar gyvas, ir surengia akistatą su juo bei vaiduokliška šio praeitimi.

6. Žvaigždžių karai: galia nubunda (2015) / Fantastinis veiksmo filmas / IMDB: 8,2

Žvaigždžių karai“ tituluojami vienu sėkmingiausiu visų laikų kino projektų, užauginusių didžiulę auditoriją mokslinės fantastikos gerbėjų. Laukiamiausiu dešimtmečio filmu pakrikštytoje juostoje vaizduojami įvykiai nutikę po prieš tris dešimtmečius pasirodžiusio 1983-ųjų filmo „Žvaigždžių karai VI: Džedajaus sugrįžimas“. Filmo siužetas sukasi apie tai, kad praėjus 30 metų nuo tada, kai buvo sunaikinta antroji „Mirties žvaigždė“ ir suduotas lemtingas smūgis Imperijai, blogio jėgos vėl kyla, pasivadinusios Pirmuoju ordinu. Imperijos ideologija vis dar gyva, nes ją savo veikla kursto naujos grupuotės, o Pasipriešinimo judėjimas bando joms užkirsti kelią. Lukas Skaivokeris netikėtai dingsta, priversdamas abi puses jo ieškoti. Paieškos duoda vaisių, kai geriausias Pasipriešinimo pilotas Poe randa užuominų apie Luko Skaivokerio buvimo vietą.


7. Marsietis (2015) / Mokslinė, fantastinė drama / IMDB: 8,1.

Itin laukiama 2011 m. išleisto Andy Weir‘o romano „Marsietis“ ekranizacija, kurią režisavo ne kas kitas, o kino legenda Ridley Skott‘as. Mattas Damonas vaidina astronautą, botaniką Marką Vatnį, kuris su įgula išvyko į raudonąją planetą Marsą tyrinėjimo misijai „Ares III“. Tyrimai ir darbas vyksta kuo puikiausiai, kol įgulos neužklumpa stipri audra ir kapitonė Melisa Lewis (Jessica Chastain) priima sprendimą palikti Marsą ir trauktis. Vykstant evakuacijai Markas atsiskiria ir dingsta, tad kapitonei tenka priimti dar vieną skaudų sprendimą – palikti mirusį komandos draugą ir gelbėtis patiems. Visgi, dėl atsitiktinumo Markas išlieka gyvas ir po truputį suvokia, kokioje situacijoje yra.

8. Kelnėse dar ne senelis (2016) / Komedija / IMDB: 6,0

Jasonas Kelly'is (Zacas Efronas) visą gyvenimą viską darė teisingai: mokėsi, nesusidėjo su blogais draugais, įstojo „ten kur reikia“, o karjerą pradėjo teisinių paslaugų bendrovėje. Už teisingą gyvenimą jam gyvenimas pametėjo dovaną – juo susižavėjo jo vadovo dukra, o būsimas uošvis pažadėjo, kad po vestuvių jis taps ir partneriu advokatų kontoroje. Likus savaitei iki vestuvių, miršta Jasono močiutė. Vos pasibaigus laidotuvėms, senelis Dicas (Robertas de Niro) paprašo anūko nuvežti jį į Floridą – pakeliui senelis nušvinta tokiomis spalvomis, kad tai pakeičia ir anūko gyvenimą.

9. Hju Glaso legenda (2015) / Veiksmo drama / IMDB: 8,1

Filme pasakojama apie 1823 m. gyvenusį keliautoją ir kailių medžiotoją Hugh Glassą (Leonardo DiCaprio). Vienos ekspedicijos metu jį užpuola lokys ir sužalotas Hugh yra priverčiamas savo gyvybę patikėti ekspedicijos draugams. Vienas iš savanorių likti ir saugoti Hugh yra Johnas Fitzgeraldas (Tomas Hardy), tačiau baimės paskatintas jis suvaidina indėnų ataką ir palieka Hugh mirti, tuo pačiu atimdamas iš jo viską – ginklus, maistą ir svarbiausia – sūnų. Nepakeliamo skausmo ir sielvarto vedamas Hugh Glassas pasiryžta atkeršyti, tik dar nesuvokia, kokia sunki ir negailestinga kelionė jo laukia.

10. Omaras (2015) / Romantinė komedijinė drama / IMDB: 7,2

Netolima ateitis. Deivido (Colino Farrello) gyvenime atsitinka eilinis (mūsų akimis žiūrint) įvykis – jis išsiskiria su žmona. Tačiau graikų režisieriaus Yorgos Lanthimos filmo „Omaras“ realybėje toks įvykis turi esmines pasekmes herojaus gyvenimui: mat šiame pasaulyje tu negali gyventi vienas . Vienintelis valstybės pripažintas gyvenimo būdas yra gyvenimas kartu su partneriu. Todėl Deividas atvyksta į specialų viešbutį vienišiams, kuriame per 45 dienas turi susirasti sau porą. Žmonės, kuriems to padaryti nepavyko, yra paverčiami gyvūnais pagal asmeninį pageidavimą. Iš čia ir filmo pavadinimas „Omaras“ – nesėkmės atveju Deividas norėtų tapti šiuo gyvūnu. Į viešbutį jis atvyksta kartu su savo broliu, kuris jau yra paverstas šunimi....

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius