Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 02 01

Vasaris mokytojams ir dėstytojams – pasakiškas kino mėnuo

Sostinės širdyje – Vilniaus senamiestyje – įsikūręs kino teatras „Pasaka“ vasario mėnesį oficialiai skelbia mokytojų ir dėstytojų mėnesiu.
Filmas „Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo"
Filmas „Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo" / Kadras iš filmo

Visą vasario mėnesį, apsilankę kino teatro „Pasaka“ rodomuose filmuose, mokyklų mokytojai ir universitetų, kolegijų bei kitų švietimo įstaigų dėstytojai gaus nuolaidą – bilietas jiems kainuos tik 10 litų.

„Dažniausiai nuolaidomis įvairios įmonės pamalonina moksleivius ir studentus, o štai jų švietėjus ir auklėtojus pamiršta, – teigia kino teatro „Pasaka“ vadovė Rūta Bogužaitė. – Šis mėnuo mokytojams – puiki proga susipažinti su naujais gero kino pavyzdžiais, prisiminti jau klasika tapusius filmus, apsilankyti ir pajusti festivalių šurmulį, galų gale – ištrūkti iš užburto rato, dažnai vedančio tik į darbą, o po to į namus.“

Vasario 4–15 d. dienomis kino teatras „Pasaka“ mokytojus ir dėstytojus kviečia pasižiūrėti naujausio „Oskaro“ laureato Ango Lee kino kūrinį filmą „Vudstokas“, linksmai pasakojantį legendinio Vudstoko muzikos festivalio atsiradimo istoriją.

Vasario 14–17 dienomis „Pasaka“ kartu su Prancūzų kultūros centru pristatys keturis klasika tapusius ir nepamirštamus prancūziškus filmus: Catherine Deneuve išgarsinusį miuziklą „Šerburo lietsargiai“, Jeano Renoiro filmą „Prancūziškas kankanas", Max Ophüls šedevrą „Ponios X auskarai" ir įžymiojo režisieriaus François Truffaut juostą „Šeimos židinys".

Vasario 18–25 dienomis kino teatre karaliaus pirmasis filmų apie budizmą festivalis „Budos kine“, kuriame bus parodyti septyni nematyti filmai, pristatantys budizmo vertybes, istoriją ir plėtrą Vakaruose.

Mokytojai ir dėstytojai laukiami ir populiariausiuose, vis didesnį gerbėjų ratą kaupiančiuose kino teatro filmuose. Šiame sąraše: Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris" nugalėtojo titulą pelniusi bulgarų drama „Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo", Kanų kino festivalio senbuvio, režisieriaus Keno Loacho drama „Belaukiant Eriko" ir beprotiškai juokinga satyra apie politikų nesusikalbėjimą „Vienoje kilpoje".

Nuolaida dėstytojams ir mokytojams bus suteikiama kasoje pateikus apie darbovietę ir profesiją liudijantį pažymėjimą. Pirmą kartą vienai profesijai mėnesį dedikuojantis kino teatras tikisi, kad šis sumanymas taps tradicija ir jau svarsto, kam skirti kovo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius