Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 12

„Vilniaus kino šortai”: trumpas filmas reikalauja talento

„Sukurti trumpametražį filmą yra nepalyginamai sudėtingiau nei ilgo metro filmą”, - viename iš interviu yra skundęsis režisierius Romanas Polanskis. Šią jo minties giją tęsia ir 6-asis tarptautinis trumpų filmų festivalis „Vilniaus kino šortai”. Spalio 13 dieną sostinėje prasidėjęs festivalis drąsiai teigia, kad trumpas metras reikalauja talento.
„Vaisių samurajus”
„Vaisių samurajus” / Kadras iš filmo

„Per penkias, o kartais net ir mažiau, minutes papasakoti istoriją, atskleisti jos dramatiškumą, pasiekti kulminaciją bei pravirkdyti ar prajuokinti žiūrovą – ypač sudėtinga užduotis”, – sako Rimantė Daugėlaitė, „Vilniaus kino šortų” organizatorė. Pasak jos, būtent tokie filmai, per itin trumpą laiką atskleidžiantys ir kinematografijos grožį, ir pasakojamą istoriją, šiemet sugulė į trumpų filmų festivalio programą.

Spalio 13-ąją prasidėsiantis trumpų filmų maratonas per keturias dienas pasiūlys daugiau nei 60 naujausių filmų iš viso pasaulio. Pasak Marijos Razgutės, festivalio koordinatorės, šių metų išskirtinumas – didžiulis filmų pasirinkimas ir naujos erdvės. „Šiemet ypač išsiplėtėme, viršijome bet kokius lūkesčius: ir filmų geografijos, ir naujų kino rodymo erdvių prasme. Filmus rodysime ne tik kino teatre „Skalvija”, bet ir kino teatre „Pasaka” bei sostinės troleibusuose”, – pasakoja M.Razgutė.

„Šiemet ypač išsiplėtėme, viršijome bet kokius lūkesčius: ir filmų geografijos, ir naujų kino rodymo erdvių prasme”, – pasakojo M.Razgutė.

Liuda Drižytė, viena iš festivalio programos sudarytojų, trumpai apžvelgdama šių metų programą teigia, kad tai – tikra kino kultūrų paletė, nes žiūrovams bus parodyti filmai, kurti tokiuose tolimuose pasaulio taškuose kaip Tanzanija, Iranas, Brazilija, Pietų Afrikos Respublika ar Australija.

„Sulaukėme rekordinio skaičiaus – 600 – paraiškų režisierių, norinčių, kad jų filmai būtų parodyti „Vilniaus kino šortų” programoje. Deja, į programą pateko tik kas dešimtas darbas. Filmus atrinkome vadovaudamiesi profesionaliais filmų vertinimo kriterijais. Svarbi ir inovatyvi forma, todėl programoje greta vaidybinių ir dokumentinių filmų bus daug eksperimentinių, meninių, animacinių juostų, kurtų pagal naujausias šių kino žanrų tendencijas”, – pasakoja L.Drižytė.

Festivalio metu įvyks ir dvi lietuviškų trumpametražių filmų premjeros: specialioji konkursinė lietuvių režisierių premjera ir nekonkursinė „Kino alpinistų“ programa, kurioje žiūrovai galės susipažinti su 8 mm kino juosta kurtais filmais.

6-asis tarptautinis trumpų filmų festivalis Vilniuje vyks spalio 13-16 dienomis kino centre „Skalvija” ir „Pasaka”, o spalio 21–23 dienomis vyks Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. VISĄ PROGRAMĄ RASITE PASPAUDĘ ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius