Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 23

Vilniuje steigiamas Kino biuras

Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė Viešosios įstaigos Vilniaus kino biuro steigimui.
Kinas
Kinas / A. Ufartas

„Beveik visos pasaulio šalys turi savo kino biurus. Vokietijoje jų –  net vienuolika, Lenkija turi keturis. Rygoje prieš porą metų įsteigtas kino biuras sėkmingai darbuojasi ir, deja, filmavimo projektai, kurie anksčiau buvo įgyvendinami Vilniuje, dabar filmuojami Rygoje. Vilniaus kino biuro užduotis ir būtų skatinti filmų gamybą būtent mūsų mieste, pritraukti kuo daugiau investuotojų į Lietuvos kino pramonę ir sudaryti palankiausias sąlygas filmų kūrėjams rinktis būtent Vilnių“, – teigia Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Meras pabrėžė, kad Vilniaus kino biuro steigimas yra sėkmingo, ne vienerius metus vykstančio kino industrijos atstovų ir Vilniaus miesto savivaldybės bendradarbiavimo rezultatas. Kino kūrėjams Savivaldybė jau kurį laiką pagal panaudos sutartis nuomoja didesnes nei 8 tūkst. kv. m  patalpas Graičiūno ir Meistrų gatvėse už simbolinį mokestį, daug metų dalyvauja kultūros rėmimo projektuose, remia kino teatrus, įvairius Vilniuje vykstančius kino festivalius.

Kino biuras bus tarpininkas tarp valdžios institucijų ir filmų kūrėjų sudarant  tinkamas sąlygas filmavimui, skatins investicijas filmo kūrimo sektoriui plėsti, teiks informaciją apie filmavimo sąlygas ir taisykles. Taip pat rūpinsis Vilniaus filmavimo vietovių duomenų baze, atstovaus Lietuvos kino pramonei, rūpinsis miesto reklama kino renginiuose ir forumuose.

Pirmus metus VšĮ Vilniaus kino biurui iš Savivaldybės biudžeto bus skirta 40 tūkst.  Litų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius