Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 19

„Žaislų istorija 3“ pretenduos į „Oskarą“ „Geriausio metų“ filmo kategorijoje

Kino kompanija „Disney“ ir studija „Pixar“ planuoja reklaminę kampaniją, kuri animaciniam filmui „Žaislų istorija 3“ (orig. “Toy Story 3”) turėtų padėti gauti nominaciją „Geriausio metų filmo“ kategorijoje „Oskarų“ apdovanojimuose, praneša tinklapis „Deadline“ ir cituoja „Walt Disney Motion Pictures Group“ vadovo žodžius.
Filmas „Žaislų istorija“
Filmas „Žaislų istorija“ / Kadras iš filmo

Reklaminės kampanijos metu bus susukti filmukai, kuriuose animacinio filmo herojai vaidins įvairias scenas iš „Oskarus“ gavusių filmų. Jau žinoma, kad yra numatyta sukurti trumpus filmukus, kurių pagrindu bus paimti filmai „Vestsaido istorija“, „On The Water Front“ (1954 metais pasirodęs filmas su Holivudo legenda Marlonu Brando), „Įsimylėjęs Šekspyras“, „Avinėlių tylėjimas“, „Titanikas“, „Žiedų valdovas: karaliaus sugrįžimas“, „Krikštatėvis 2“ ir „Forestas Gampas“. Beje, aktorius Tomas Hanksas atliko pagrindinį vaidmenį Roberto Zemeckio filme „Forestas Gampas“ ir visose trijose „Žaislų istorijose“ įgarsino pagrindinį herojų Vudį.

Spėjama, kad iš viso bus susukta apie 20 reklaminių filmukų. Kampanijos šūkiu bus frazė „Nė karto nuo tada“ (angl. „Not Since“). Akcijos organizatoriai suvokia, kad tęsiniai pakankamai retai gauna Amerikos kino akademijos apdovanojimus „Geriausio filmo“ nominacijoje. 1975 metais režisieriaus Francis Ford Coppola filmas „Krikštatėvis 2“ buvo pirmasis tęsinys gavęs tokį apdovanojimą. Dar vienas tęsinys pripažintas geriausiu metų filmu yra „Žiedų valdovas: karaliaus sugrįžimas“.

Animacinis filmas „Žaislų istorija“ kino teatrų ekranuose pasirodė šių metų birželį. Tai – pirmasis animacinis filmas, uždirbęs virš milijardo dolerių. Jei tikėti tinklapiu „BoxOfficeMojo“, bendras filmo uždarbis yra 1,062 milijardo, kai filmo pastatymas kainavo 200 milijonų dolerių.

Lapkričio viduryje paaiškėjo, kad „Žaislų istorija 3“ įtraukta į pretendentų sąrašą „Oskarui“ gauti „Geriausio animacinio filmo“ kategorijoje.

Kino kompanija „Disney“ šiemet žiūrovams yra paruošusi dar vieną „bombą“ – veiksmo filmą „Tronas: palikimas“ (orig. „Tron: Legacy“), kuris Lietuvos kino teatruose startuos gruodžio 24 dieną ir yra net 28 metus lauktas filmo „Tronas“ tęsinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius