Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurgos Ivanauskaitės premija – rašytojai Renatai Šerelytei

Ketvirtadienį paaiškėjo, jog antroji Jurgos Ivanauskaitės premija skirta rašytojai Renatai Šerelytei už romaną „Mėlynbarzdžio vaikai“. Šį romaną išleido leidykla „Alma littera“. Premija rašytojai bus įteikta Vilniaus knygų mugės metu.
Premija, R.Šerelytei skirta už romaną „Mėlynbarzdžio vaikai“, bus įteikta Vilniaus knygų mugės metu.
Premija, R.Šerelytei skirta už romaną „Mėlynbarzdžio vaikai“, bus įteikta Vilniaus knygų mugės metu. / Leidyklos nuotr.

„15min“ kalbinta R.Šerelytė teigė, jog bet koks apdovanojimas visada suteikia džiaugsmo. „Nesitikėjau gauti šią premiją, bet dėl to tik dar maloniau. Tai svarbus įvertinimas ir paskatinimas“, – sakė kūrėja. R.Šerelytė teigė buvusi pažįstama su velione J.Ivanauskaite – kartu jos lankėsi 2002-ųjų Frankfurto knygų mugėje. „Nebuvome labai artimos, bet teko bendrauti“, – sakė J.Ivanauskaitės premiją gavusi rašytoja.

Leidyklos nuotr./Knyga „Mėlynbarzdžio vaikai“
Leidyklos nuotr.

Premija ir diplomas bus įteiktas minint trečiąsias Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatės, rašytojos, dailininkės ir keliautojos J.Ivanauskaitės mirties metines. Jos vardo literatūros premija už lietuvių literatūros kūrinį atitinkantį formuluotę „Už laisvą, atvirą ir drąsią kūrybinę raišką“, išleistą per dvejus praėjusius kalendorinius metus, skiriama autoriui, ne vyresniam kaip 45-erių metų amžiaus. Tokia amžiaus riba pasirinkta pabrėžiant ryšį su J.Ivanauskaite, kuri Anapilin išėjo sulaukusi 45-erių.

J.Ivanauskaitės vardo premiją įsteigė J.Ivanauskaitės kūrybos paveldo centras ir leidykla „Tyto Alba“.

Šių metų premijos laureatą išrinko autoritetinga komisija, kurios pirmininkas J.Ivanauskaitės kūrybos paveldo centro narys, kultūrologas, rašytojas Vytautas Rubavičius. Dešimties asmenų vertinimo komisijoje, be kitų, Rasa Drazdauskienė, Aleksandra Fomina, Giedrė Kazlauskaitė, Edita Mildažytė.

Pirmoji J.Ivanauskaitės premija pernai paskirta Kristinai Sabaliauskaitei už romaną „Silva Rerum“ („Baltos lankos“, 2008 ).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius