Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mugėje – diskusija apie lietuvių virtuvę ir odės skilandžiui

Kulinarinio pobūdžio knygos šiuo metu itin paklausios visame pasaulyje. Pastebima net nauja tendencija – ne gaminti, naudojantis tokiomis knygomis, bet jas skaityti.
Praėjusiais metais pagausėjusį kulinarinių knygų būrį papildė ir keli „Baltų lankų“ leidiniai.
Praėjusiais metais pagausėjusį kulinarinių knygų būrį papildė ir keli „Baltų lankų“ leidiniai. / Leidyklos nuotr.

Ta proga, kad ir Lietuvoje kilo tikra susidomėjimo kulinarinėmis knygomis banga, leidykla „Baltos lankos“ Vilniaus knygų mugėje kvies į diskusiją apie lietuvių virtuvę bei apdovanos šmaikštaus konkurso laureatus.

Vien praėjusiais „Baltos lankos“ išleido tris kulinarines knygas – Nijolės Marcinkevičienės „Metai už stalo. Kalendorinių švenčių ir sezoniniai valgiai „Baltos lankos“, Wincentos Zawadzkos „Lietuvos virėja“ ir garsaus virtuvės šefo Anthony Bourdaino biografiją „Virtuvė slaptai. Kulinarijos nusikaltėlio nuotykiai“.

Knygų mugės lankytojai maloniai kviečiami į Gurmaniškų susitikimų kampą, kuriame vyks diskusija, pavadinta „Lietuvių virtuvės kelionė laiku“. Diskusiją ves ir apie lietuvių virtuvės ateities tendencijas kalbės restoratorius, „Invino“ ir „Rene“ restoranų bendrasavininkas Kristupas Baublys, apie lietuvių mitybos tradicijas, jų svarbą, sezoniškumą virtuvėje kalbės Nijolė Marcinkevičienė, knygos „Metai už stalo“ autorė, o apie lietuvių virtuvės pokyčius ir įtakas pasisakys žurnalistas ir rašytojas Algimantas Čekuolis. Renginio metu bus galima ne tik išgirsti pasisakymus, bet ir dalyvauti gyvoje diskusijoje, į ją bus galima bet kada įsiterpti ir klausytojams, užduoti klausimus, išsakyti savo nuomonę.

Antroji renginio dalis vadinsis „Odė skilandžiui“. Daugelis jau žino, kad visai neseniai lietuviškas skilandis oficialiai paskelbtas mūsų nacionaliniu kulinariniu paveldu, todėl „Baltos lankos“ skelbia eilėraščių konkursą „Sukurk odę skilandžiui“. Renginio metu bus apdovanoti šio poezijos konkurso nugalėtojai.

Renginys vyks vasario 20 d. 15–17 val. Gurmaniškų susitikimų kampe. Gurmanų susitikimų kampą lankytojai ras „Litexpo“ 3 salės fojė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius