Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smūgis Vilniaus knygų mugei – darbo šeštadienis

Nepaisydami sunkmečio, Vilniaus knygų mugės organizatoriai vasario 18-21 d. ruošia jau vienuoliktąją šventę knygų gerbėjais ir leidėjams. Mugės lankytojų laukia 2,5 kilometro knygų lentynų, per 200 dalyvių ir daugiau nei 300 įvairių renginių, kurie vyks ne tik „Litexpo“ parodų centre, bet ir kitose Vilniaus vietose.
Knygų mugė
Knygų mugė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Vilniaus knygų mugė yra populiariausias mūsų renginys, kuris pernai sulaukė daugiau nei 55 tūkstančius lankytojų, o dalyvių skaičius net ir per krizę išlieka stabilus“, – džiaugėsi „Litexpo“ atstovė Kristina Pladienė.

Kiekviena iš keturių mugės dienų tradiciškai turi savo temą: ketvirtadienis – bibliotekų diena, ilgasis penktadienis, kai mugė dirbs iki 21 val. vakaro, šeštadienis – nekasdienių pasimatymų ir susitikimų su knygų kūrėjais ir sekmadienis – šeimos diena.

„Šių metų naujiena – Gurmanų susitikimų kampas, kuriame bus pristatytos išpopuliarėjusios kulinarinės knygos“, – pristatė K.Pladienė. Maisto kvapus Vilniaus knygų mugėje skleis Beatos Nicholson, Nomedos Marčėnaitės, Lino Samėno ir kt. gaminami patiekalai.

Pirmą kartą mugėje bus pristatytas knygrišystės amatas – per visą mugės laiką kiekvienas lankytojas galės prisidėti prie knygos, kuri čia bus įrišta.

Lankytojų lauks ir naujas „Jam session“ projektas, kviesiantis visus knygų mugės svečius kartu parašyti viešą knygą. O mylimų rašytojų parašus ant knygos šiais metais lankytojai galės gauti ne tik knygos pristatymo vietoje, bet ir ant specialios baltos „Autografų sofutės“.

„Mugė tapo traukos centru tiek Lietuvoje, tiek užsienyje gyvenantiems lietuvių autoriams, – džiaugėsi VšĮ „Lietuviškos knygos“ direktorė dr. Gintautė Žemaitytė, taip pat akcentuodama svarbias užsienio autorių viešnages. – Į mugę atvyksta žymus britų istorikas Simon Sebag Montefiore (knygos „Stalino jaunystė“ autorius), pasaulio metų knyga tituluoto romano „Sofijos pasaulis“ rašytojas Jostein Gaarder, knygų jaunimui autorius Melvin Burgess, romanų „Šokoladas“, „Penki ketvirčiai apelsino“ ir kt. rašytoja Joanne Harris, šiuolaikinis lenkų rašytojas Jacek Dehnel, rusų istorikas Markas Soloninas ir kiti.“

Naujausias savo knygas pristatys ir Lietuvos kūrėjai S. Parulskis, L.S.Černiauskaitė, A.Marčėnas, G.Radvilavičiūtė, A.Šliogeris, R.Rastauskas, Antanas A.Jonynas, M.Martinaitis ir kiti.

Lankytojai galės išvysti aktorių Rolando Kazlo ir Dalios Michelevičiūtės poezija paremtus spektaklius, pasižiūrėti 12 parodų, sudalyvauti diskusijų klube. Mažieji Vilniaus knygų mugės lankytojai vėl galės sudalyvauti kūrybinėje studijoje, kurioje šiais metais bus galima pabandyti sukurti iškilių vaizdų knygą, išbandyti vieną pirmųjų fotografijos technikų, kartu su vaikų knygelių autoriumi Kęstučiu Kasparavičiumi sukurti Karališkąjį Baltąjį sėkmės dramblį, užduoti klausimus knygų kūrėjams ar susikurti savo genealoginį medį.

„Nenorėčiau įžvelgti kieno nors blogos valios, bet didelė blogybė, kad Vilniaus knygų mugės šeštadienis bus darbo diena. Didesnio smūgio mums suduoti turbūt nebuvo galima, nes kaip tyčia šeštadieniui sukvietėme rašytojus iš užsienio ir jų renginius suplanavome, tikėdamiesi didžiausio lankytojų srauto, – apgailestavo Lietuvos leidėjų asociacijos prezidentė, Vilniaus knygų mugės kultūrinės programos organizacinio komiteto narė, „Tyto alba“ direktorė Lolita Varanavičienė. – Norėčiau kreiptis į privataus verslo sektorių – būkit geri, paleiskit darbuotojus į knygų mugę šeštadienį, nes valdžia liepia dirbti!“

Daugiau informacijos apie mugę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius