Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugė kvies diskutuoti tapatybės tema

Vasario 18–21 d. į Lietuvos parodų centrą „Litexpo“ ir vėl pakvies tarptautinė Vilniaus knygų mugė. Šiemet joje akcentuojama tapatybės temą, o mugės dalyviai ir lankytojai bus kviečiami diskutuoti apie tai, kas mes esam, kuo mes būsim.
Knygų mugė
Knygų mugė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Iškeldama šią temą savo kultūrinėje programoje, mugė kviečia pasvarstyti tiek socialinės, tiek ir asmeninės tapatybės klausimais. Tikimės, kad diskusijos istorinės, kultūrinės, tautinės tapatybės klausimais ar pokalbiai apie vaiko, paauglio, suaugusiojo tapatumą sudomins daugelį Vilniaus knygų mugės gerbėjų, kaip ir kiti mugės renginiai, kurių šiemet vėl gausu ir vėl labai įvairių bei įsimintinų. Tai tikrai džiugina, nes ilgokai buvo baimintasi, kad šiemet dėl visuotinės lėšų stokos jau nebepavyks sudaryti turtingos ir įvairiapusės renginių programos“, – sakė Lietuvos parodų centro „Litexpo“ direktoriaus pavaduotoja Kristina Pladienė.

Šiemet Vilniaus knygų mugėje su savo naujienomis supažindins daugiau kaip 160 leidyklų, knygynų, įvairių kultūrinių organizacijų iš 8 pasaulio šalių, lankytojų lauks ir apie 200 įvairių renginių, džiazo vakarų, koncertų, spektaklių, meno parodų, taip pat susitikimų su Lietuvos ir užsienio autoriais bei leidėjais.

Ir pamėgti, ir nauji renginiai

Į mugę leidyklų kvietimu susitikti su Lietuvos skaitytojais šiemet vėl atvyksta nemažai žymių užsienio autorių, tradiciškai čia svečiuosis ir žinomiausi mūsų šalies rašytojai bei poetai. Tradiciškai lankytojai bus kviečiami ir į Diskusijų klubą, meno parodas. Kaip ir kasmet, renginiai visai šeimai vyks vaikams skirtoje salėje. Jos akcentas – kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“.
Mugėje bus ir naujų projektų. Pirmą kartą įsikurs Gurmanų susitikimų kampas, kuriame „gyvai“ bus pristatomos šiuo metu tiek Lietuvoje, tiek užsienyje ypač populiarios kulinarinės knygos. Pirmą kartą mugėje „Vilniaus knygrišių gildija“ supažindins su knygrišystės amato tradicijomis. Mugės lankytojai taip pat bus kviečiami kartu rašyti viešą knygą. Tai naujas mugės projektas – JAM SESSION – reiškinys, atklydęs iš muzikos pasaulio. Jo sumanytojai bandys naujai pažvelgti į knygos kūrimą.

Atkreipdami dėmesį į nusidriekiančias ilgas lankytojų eiles prie kasų, organizatoriai rekomenduoja bilietus įsigyti iš anksto. Jie parduodami Bilietai.lt kasose arba internetu www.bilietai.lt.

Sekite Vilniaus knygų mugės naujienas portale 15min.lt!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius