Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugės atidaryme Dalia Grybauskaitė rodė pavyzdį pirkėjams (nuotraukos)

Parodų rūmuose „Litexpo“ ketvirtadienį priešpiet prezidentė Dalia Grybauskaitė ir kultūros ministras Arūnas Gelūnas perkirpo simbolinę 12-osios Vilniaus knygų mugės juostą, pakviesdami visus Lietuvos skaitytojus į tradicinę knygos bičiulių šventę.
12-oji Vilniaus knygų mugė – šventė skaitytojams
12-oji Vilniaus knygų mugė – šventė skaitytojams / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Sveikindamas savo kolegas šios tradiciškai mažumėle egzaltuotos bei, neslėpsime, euforiškos šventės proga, norėčiau palinkėti išlaikyti sveiką pusiausvyrą tarp vizijos ir tikrovės, paliekant saugią galimybę skaitytojui kursuoti tarp šių stebuklingų polių, – tardamas elegantišką įžangos žodį, sakė Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Rolandas Rastauskas. – Mąslios ir įdomios jums kelionės, mieli knygų bičiuliai!“

Kultūros ministras A.Gelūnas Knygų mugės atidaryme prisipažino, kad į susirinkusius gali kreiptis „šiek tiek lengvesne širdimi“ dėl šiais metais nežymiai padidėjusio finansavimo, skirto bibliotekoms, kad įsigytų knygų.

„Šiais metais mes dar neturtingesni, nors knygoms įsigyti skyrėme šiek tiek daugiau lėšų nei pernai, todėl galiu šiek tiek lengvesne širdimi kreiptis į jus. Bet užtikrinu, kad tai taps vienu pagrindiniu mūsų uždavinių, nes raštingumo kultūra, skaitymas daro žmones geresnius, – mintimis dalijosi A.Gelūnas, džiaugdamasis vis didėjančiu mugės lankytojų skaičiumi. – Didelė laimė matyti anšlagą žmonių Vilniaus knygų mugėje. Statistika taip pat džiugina – kiekvienais metais sulaukiame vis daugiau lankytojų. Praėjusiais metais, kuriuos mes laikėme kriziniais, liūdėjome dėl leidybos apimčių ir paramos bibliotekoms sumažėjimo, mugėje apsilankė 60 tūkst. žmonių – vis dėlto lietuvių tauta nepaliaujamai lieka ištikima knygai ir skaitymui.“

Šiais metais Vilniaus knygų mugės atidarymą pagerbė jos globėja prezidentė D.Grybauskaitė. Ji ne tik su kultūros ministru perkirpo simbolinę mugės juostą, puoštą M.K.Čiurlionio knygų iliustracijomis, bet ir rodė pavyzdį kitiems mugės lankytojams.

Sustojusi prie leidyklų stendų, prezidentė domėjosi naujomis knygomis ir kelias įsigijo. Nors leidyklų atstovai norėjo knygas D.Grybauskaitei padovanoti, kaip tai buvo daroma iki šiol aukščiausiems šalies vadovams, prezidentė, fiksuojant fotografams ir kameroms, pabrėžtinai norėjo už knygas mokėti pati, o kelis kartus dėl laiko stokos net nelaukė grąžos.

„Turėti tokią pirkėją mums – didelė garbė“, – džiaugsmingos nuostabos neslėpė pardavėjos.

Vilniaus knygų mugė tradiciškai vyks keturias dienas iki sekmadienio vakaro. Joje lankytojų laukia daugiau nei 300 renginių, susitikimų su rašytojais, poetais, knygų leidėjais, diskusijų, koncertų ir filmų peržiūrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius