-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„100 spintelių“ – nepaprasta berniuko kelionė po magišką pasaulį

Nathan D. Wilson. 100 spintelių. Iš anglų kalbos vertė Rūta Tumėnaitė. – Vilnius: Tyto alba, 2014. – 256 p. Viršelio dailininkė Asta Puikienė.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

N. D. Wilsonas – amerikiečių rašytojas, vienuolikos knygų autorius. Jis mėgsta stiprų vėją, pieną ir mieliausiai rašo naktį, kai visi miega. Kaip pats sako, „vedė merginą, kurią pavogė iš vandenyno“. Šiandien jiedu gyvena Aidaho valstijoje kartu su penkiais savo vaikais.

„100“ spintelių – pirmoji maginės fantastikos trilogijos knyga, nuotykių kupinas pasakojimas apie berniuką ir nepaprastą jo kelionę.

Henriui Jorkui dvylika metų, ir jis visai nesidžiaugia, kad kurį laiką neplanuotai teks pagyventi pas dėdę mažame miestelyje. Ten didelis senas namas, trys pusseserės ir katinas – ramu, tylu ir nuobodu. Tačiau vieną naktį netikėtai pabudęs, Henris pamato keistą seneliuką, kurio name tikrai neturėjo būti. Kitą rytą jis lovoje randa tinko gabalėlių, o iš sienos, lėtai besisukdami, ima lįsti du rutuliai…Nukrapštęs tinką, Henris randa paslaptingas dureles. Jų, paslėptų po tinku, yra šimtas, visokių spalvų ir dydžių. Prikišęs ausį prie vienos, Henris gali girdėti, kaip lyja. Pažiūrėjęs į kitą, mato žydrą dangų ir auksinį smėlį! Ir greitai paaiškėja, kad tai – visai ne spintelės, o portalai į kitus pasaulius. Tie pasauliai ir vilioja, ir gąsdina. Ten gyvena keisti ir paslaptingi žmonės. Ir ne žmonės. Atsiranda keisti laiškai, keistas berniukas, piktų elfėjų karalystė, ir vaikų gyvenimas visiškai pasikeičia. O kur dar juos persekiojanti grėsminga karalienė – labai graži ir labai pavojinga…
 
Henrio ir jo pusseserės Henrietos kelionė po spintelių pasaulius kupina pavojų ir vienas už kitą įdomesnių nuotykių. Keliauk, tik atsargiai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius