Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 15 /2014 05 16

15min.lt konkursas: laimėkite Davido Lyncho knygą „Pagauti didžiąją žuvį“

15min.lt ir leidykla „Tyto alba“ skelbia konkursą – laimėkite Davido Lyncho knygą „Pagauti didžiąją žuvį“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.

Davidas Lynchas – vienas žymiausių JAV menininkų: kino ir televizijos režisierius, tapytojas, muzikantas. Labiausiai jį išgarsino saviti siurrealistiniai filmai – „Trintukagalvis“, „Mėlynas aksomas“, „Malholando kelias“ ir ypač serialas „Tvin Pyksas“.  „Pagauti didžiąją žuvį“ – tai žymaus režisieriaus autobiografija ir drauge savigalbos knyga. Į ją D.Lynchas sudeda biografijos faktus, filmografiją, dvasingumo paieškas, filosofinius apmąstymus ir meditacijos patirtis.

84-iuose skyriuose pasakojama apie autoriaus vaikystę ir jaunystę, gyvenime sutiktus garsius režisierius ir kompozitorius, dalijamasi mintimis, kilusiomis kuriant filmus ir muziką, prisimenami kūrybiniai pakilimai ir nuopuoliai, dvasinio kelio teikiamas įkvėpimas. 

D.Lynchas atskleidžia savo kūrybos principus, darbo pobūdį ir leidžia pajusti didžiulį kūrybinį potencialą, kurį sieja su meditacijos praktika. Pirmą kartą jis viešai pasakoja apie trisdešimt trejus metus praktikuojamą transcendentinę meditaciją. Ji knygoje metaforiškai vadinama idėjų žvejyba. „Mažos žuvelės plaukioja paviršiuje, didelės – gerokai giliau. Jei žvejosi dar gilesniuose vandenyse – savo sąmonėje – pagausi didesnę žuvį“, – teigia režisierius.

Jūs galite laimėti šią knygą, ir klausimas šįkart „lynčiškas“ – kas nužudė Laurą Palmer seriale „Tvin Pyksas“? Pasitelkite išradingumą, ir vienam jūsų rytoj šią knygą padovanosime. 

Atsakymus rašykite „15min knygų lentynos“ puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“.

Ką gi, štai ir skelbiame, kam atiteko knyga - ogi ji keliauja pas Neringą Čėnaitę. Susisiekite su mumis adresu knygos@15min.lt dėl prizo atsiėmimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius