Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Valionio „Daugiau šviesos į mūsų vartus“ – impresionistinio minimalizmo koncentratas

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla pristato naujieną. Tai originali, kūrybinga, estetiška Artūro Valionio poezijos knyga „Daugiau šviesos į mūsų vartus“. Tai jau trečioji poeto eilėraščių rinktinė, jo paties žodžiais tariant – iš skiedrų, iš skiemenų. Išskirtinį knygos dizainą kūrė dailininkas Ramūnas Čeponis.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Rašytojų sąjungos leidyklos nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

„Kadaise politikos labui dirbantis žmogus profesorius Vytautas Landsbergis pasakė paprastą ir genialią frazę: humoras Lietuvoje – labai liūdna tema. Kitas politikos labui dirbantis žmogus – poetas Artūras Valionis – savo knyga „Daugiau šviesos į mūsų vartus“ bando tai paneigti. Ir, kas pikčiausia, jam tai sekasi. Pasirodo, lietuvių kalba ir lietuvių mentalitetas tinka juokauti, kurti kalambūrines miniatiūras, žaisti žodžiais ir jų sąskambiais, tinka tiesiog žaisti. 

Pasirodo, atmintinai nutrintos frazės, žodžių junginių klišės ar pavieniai žodžiai slepia savyje nemenką žaismės ir juoko dozę. Pasirodo, tereikia išgirsti, pamatyti, perskaityti, atrasti ir telieka – užrašyti. Pasirodo, tai ir yra poeto talentas. Bent jau Artūro Valionio – jo išskirtinės poetikos ir stilistikos, jo nepritapimo prie lyriškojo lietuvių meinstrymo atveju. 

Originaliai sakant, tokių knygų dėka ir mūsų literatūroje, ir rūpintojėliškame lietuvio charakteryje tikrai randasi daugiau šviesos. Valio Valioniui!“ – apie naująją poezijos knygą Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos redaktorius, literatūros kritikas, poetas Arnas Ališauskas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius