Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Tapinas: geriausias būdas pristatyti Vilnių užsieniečiams – pagal „Vilko valandą“ sukurtas kompiuterinis žaidimas

Šeštos pagal perkamumą Lietuvoje praėjusių metų knygos „Vilko valanda“ ketvirtasis leidimas įpusėjus knygų mugei jau buvo išpirktas. Knygos autorius Andrius Tapinas sekmadienį Knygų mugėje pristatė pagal knygą sukurtą žaidimą „The Howler“ ir interaktyvios „iPadams“ skirtos knygos versiją.
Andrius Tapinas
Andrius Tapinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sekmadienį knygų mugėje A.Tapinas skaitė pranešimą tema „Istorijos, kurios laužo žanrus“, kur pasiūlė susipažinti su kitokiu požiūriu į knygą.

„Nesitikėjau, kad „Vilko valanda“ sugebės išlipti iš knygos rėmų ir atsiras nauji produktai, kurie pasaulyje gerai žinomi ir suprantami, tačiau Lietuvoje tai yra naujovė. Tai yra nauji produktai naujose medijose, kurie gyvens atskirą gyvenimą – išsitrins riba tarp kompiuterinio žaidimo, knygos ir audio knygos“, – pasakojo A.Tapinas.

Žaidimo iliustratorė Renė Petrulienė yra iliustratorė, kuri viską daro tik ranka. Jai dabar 65 metai ir ji pirmą kartą darė kompiuterinio žaidimo apipavidalinimą“, – pasakojo A.Tapinas.

Šeštadienį žiūrovams pristatyta „Vilko valandos“ audioknyga, kurios fragmentai buvo pateikti susirinkusiems, ir kompiuterinis žaidimas „The Howler“.

A.Tapinas prisiminė žaidimo atsiradimo istoriją – iš pradžių žaidimas buvo kuriamas savo eiga, tačiau kūrėjas sužinojo, kad kuriama stimpanko žanro knyga, o jis planavo stimpanko žanro žaidimą.

„Žaidime atsispindi „Vilko valandos“ veikėjai, iliustracijos, tam tikri ženklai. Užsienio kritikai išskiria žaidime ranka pieštą grafiką. Žaidimo iliustratorė Renė Petrulienė yra iliustratorė, kuri viską daro tik ranka. Jai dabar 65 metai ir ji pirmą kartą darė kompiuterinio žaidimo apipavidalinimą“, – pasakojo A.Tapinas.

„The Howler“ – nesudėtingas kompiuterinis žaidimas, kurį galima žaisti telefone ar kompiuteryje. Jame reikia valdyti dirižablį, kuris skraido virš Vilniaus, ir atlikti įvairias misijas.

Žaidimas turi išskirtinę savybę – jį galima valdyti balsu. Tai susirinkusiems pademonstravo A.Tapinas, raginęs publiką šūksniais valdyti virš Vilniaus miesto skraidantį oro balioną.

„Kaip kažkas parašė, aš manau, kad „The Howler“ yra vienas geriausių Turizmo departameto produktų, kaip pristatyti Vilnių užsieniečiams – skraidoma ir virš Vilniaus, ir Vilniaus požemiuose. Tai nepaprastai smagus žaidimas“, – sakė A.Tapinas.

„Vilko valanda“ sekmadienį apdovanota ir „Metų knygos rinkimuose 2013“ suaugusiųjų kategorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius