Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antras Michaelio Robothamo trileris su Džo O’Loflinu – „Amnezija“

Michael Robotham. Amnezija: Džo O’Loflino byla Nr. 2. Iš anglų kalbos vertė Vytautas Petrukaitis. – Vilnius: Tyto alba, 2014. – 423 p. Viršelio dailininkas Jokūbas Jacovskis.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

– Tu buvai rastas plūduriuojantis Temzėje, bjauriai pašautas. Mažiau kaip už pusantro kilometro buvo pastebėtas laivas, panašus į plaukiojančią skerdyklą. Kas atsitiko?

– Neprisimenu.

Michaelas Robothamas (g. 1960 m.) – Australijoje gyvenantis detektyvų autorius. Ilgą laiką dirbo Londone „Sunday Times“, „Daily Telegraph“, „Tatler“ žurnalistu, vėliau ėmė rašyti įtraukiančius psichologinius trilerius apie psichoterapeutą Džo O’Lofliną, ir jie iš karto sulaukė tarptautinio pasisekimo. 

„Amnezija“ – antroji byla (pirmoji – „Įtariamasis“; „Tyto alba“, 2014 m.). Joje vėl sutinkame sarkastišką ir intelektualų Džo O’Lofliną, vieną žymiausių Londono psichoterapeutų, kurio gyvenimą ir karjerą temdo Parkinsono liga. Šįkart į pirmą planą iškyla detektyvas inspektorius Ruizas. Vos nenuskendęs Temzėje, išgelbėtas jis aštuonias dienas guli ištiktas komos. Atgavęs sąmonę, su siaubu supranta, kad pastarųjų savaičių įvykių visiškai neprisimena. Vienintelis dalykas, likęs atmintyje – mergaitės fotografija: mažoji Mika, pagrobta prieš trejus metus ir nuo tada laikoma mirusia. Bet ar tikrai?

„Amnezija“ – klasikinis psichologinis trileris apie keistų prisiminimų nuotrupas, nuolatinį nerimą dėl vaiko likimo ir netikrumą: kai nežinai, ką dar baisaus esi pamiršęs. Inspektorius Ruizas ir Džo O’Loflinas vėl klaidžioja žmogaus prigimties labirintuose, gelbėdami gyvybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius