Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audronės Urbonaitės romanas „Cukruota žuvis“ pristatomas Taivano knygų mugėje

Rašytoja Audronė Urbonaitė antrąjį savo romaną „Cukruota žuvis“ šią savaitę pristato Taivano sostinėje Taipėjuje vykstančioje tarptautinėje knygų mugėje. Į vieną didžiausių Azijoje knygų mugių, kurioje dalyvauja JAV, Kinijos, Japonijos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių atstovai rašytoją pakvietė Taivano kultūros ministerija bei Taipėjaus misija Rygoje. Romaną išleido ir pristatymą parėmė leidykla „Alma littera“.
 Audronė Urbonaitė
Audronė Urbonaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prieš aštuonerius metus debiutavusi sėkmingu novelių romanu „Posūkyje – neišlėk“ ir skyrusi jį „prislėgtoms moterims, kurioms chroniškai nepavyksta savęs išreikšti“ A.Urbonaitė knygų mugėje svečiuojasi su naujausia savo knyga „Cukruota žuvis“, pasakojančia šeimos, kurią pavergė globalizacija, istoriją. Romane, rašytame Azijoje, ironiškai analizuojama, kokios lietuvių savybės paspartins kitataučių antplūdį .

Naujienas apie knygas sekite it tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

„Knygoje daug kalbu apie kinų invaziją. Mano idėja, kad visi žmonės ir tautos turi labai aiškiai suvokti, ko jie nori ir ko bijo. Lietuviai, jūs tikrai nežinote, kas už jūsų nugaros dedasi! Jei valgėte keliuose kinų restoranuose – tai nereiškia, kad pažįstate kinus. Jūs nežinote, kas jūsų ir manęs laukia“, – sako knygos autorė.
 
„Cukruotos žuvies“ istorija prasideda tuomet, kai penkiasdešimtmetei žurnalistei sūnus palieka prižiūrėti anūkę, kurios mama kinė. Į lietuvės namus įsiveržia kita kultūra, o dingusi anūkė priverčia po Vilnių besiblaškančią moterį leistis į marčios paieškas Kinijoje. Įvykių posūkiai ir sutikti žmonės pagrindinę heroję priverčia suvokti, jog ji turinti daug ką bendra su buvusios raudonojo Kinijos lyderio žmona ponia Mao. Jos vienodai kerštauja vyrams, nenori būti jų šešėlyje ir netrokšta, kad vaikai imtų diktuoti jų gyvenimui.

Literatūros kritikai siūlo neapsigauti lengvu turiniu, mat po išoriškai paprastu tekstu ryškėja filosofinė plotmė, platus kultūrų spektras ir šaipymasis iš stereotipų. Be skausmingos asmeninės istorijos autorė Audronė Urbonaitė knygoje pristato ir trijų skirtingų epochų herojų moteriškąją liniją.

Knygos viršelį kūrė žinoma menininkė Nomeda Marčėnaitė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius